fbq
TVRedrama avoimena itsemurhayrityksestään Vain elämää -ohjelmassa: "Veitsi oli valmiina"
Redrama avoimena itsemurhayrityksestään Vain elämää -ohjelmassa: "Veitsi oli valmiina"

Päihdeongelmien kanssa kamppaillut Redrama eli Lasse Mellberg avautuu Vain elämää -ohjelmassa elämänsä aallonpohjasta, jolloin hän oli tehnyt päätöksen päiviensä päättämisestä.

Lasse on tehnyt pimeistä hetkistään erään kappaleen, johon sisältyy pyyntö päästä eroon päihdehelvetistä ja alkoholismista.

Lue myös: Erika Vikman paljastaa tarkan päiväaikataulun Vain elämää -kuvauksissa

Lasse muistelee ohjelmassa, että hänelle oma aallonpohja merkitsi sitä, että hän ei enää välittänyt yhtään mistään, ei tyttöystävästä, perheestä, ystävistä, ulkomaanmatkoista. Hän saavutti pisteen, jossa ei halunnut enää elää. Lasse on kertonut elämäkertakirjassaankin vuonna 2010 tapahtuneesta käännekohdastaan. Lasse kävi niin pohjalla, että yritti itsemurhaa kaksi kertaa. 

- Olin matkalla niin pimeään paikkaan, että siinä ei ollut enää mitään toivoa jäljellä. Mulle tuli tosi kirkkaana ajatus, että en halua elää. Tajusin, että se mitä teen on jo sitä, että tavallaan yritän saada itseni hengiltä hitaasti. Ainut tapa olisi tehdä se nopeasti ja nyt. Silloin sain sellaisen lyhyen hetken rauhaa siitä olosta, fyysisesti että henkisesti, Lasse kertoo ohjelmassa.

- Nukahdin keittiön lattialle. Siinä oli veitsi valmiina ja kaikki suunniteltuna, Lasse kertoo.

Lasse muisteli heränneensä lattialta ja paha olo oli vyörynyt hänen ylleen uudestaan.

- Mutta päätin, että annan mahdollisuuden, että meen sellaiseen paikkaan, jossa on muita ihmisiä, joilla tämä sama ongelma, Lasse taustoittaa.

Vertaistuen avulla päihderiippuvainen Lasse koki saaneensa uuden alun ja uuden elämän.

Lasse puhkeaa pöydän ääressä vuolaisiin kyyneliin muistellessaan elämänsä käännekohtaa.

Tukea Tommilta

Alkoholismin kanssa niin ikään kamppaillut Tommi Läntinen kertoi elämäkertakirjassaan pistäneensä korkin kiinni isänpäivänä vuonna 2012.

- Meidän paatit ovat samassa poijussa kiinni, se tuo tähän ekstrahienon jutun. Me ollaan molemmat saatu uusi elämä, se ei ole itsestäänselvyys, Tommi toteaa ohjelmassa Lasselle.

Yona kertoo ohjelmassa käyneensä myös läpi samanlaisen kokemuksen, valinnan elämän ja kuoleman väliltä.

- Tiedän miten pimeä paikka se on. Kun olin tosi romuna, yksi viisas ihminen sanoi kerran minulle: mun sisin on aina se sama, mikä se oli silloin kun synnyin tähän maailmaan. Se on aina ehjä ja siellä loistaa kirkas valo, Yona lohduttaa.

Lue myös: Vain elämää -tähti Redramalle Meiju Suvaksen tuotanto tuotti hankaluuksia: "Tekijä saattaa olla kuollut"

Vain elämää perjantaisin Ruudussa ja klo 20 Nelosella.

27.09.2022 11:04 | Teksti: Tanja Korpela | Kuvat: Petri Aho / Nelonen

Seuraa meitä somessa