fbq
TVNiina Lahtinen tunnistaa itsessään Rakkaat lapset -sarjan raivoavan roolihahmonsa: ”Energiani purkautuvat monesti aggression kautta”
Niina Lahtinen tunnistaa itsessään Rakkaat lapset -sarjan raivoavan roolihahmonsa: ”Energiani purkautuvat monesti aggression kautta”

Regina on suosittu ja pitkän uran tehnyt lastenkirjailija. Sitten hän saa sairauskohtauksen. Regina toipuu, mutta kohtauksen jälkimainingeissa hän päättää alkaa tehdä lastenkirjojen sijaan vakavaa aikuisten kirjallisuutta. Reginan suunnanmuutos aiheuttaa harmia kustantajan lisäksi myös hänen aikuisille tyttärilleen.

Reginaa TV1:n uudessa Rakkaat lapset -sarjassa esittää Miitta Sorvali ja hänen neljää tytärtään näyttelevät jo Siskonpeti-sarjassa yhteistyötä tehneet Niina Lahtinen, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä ja Sanna Stellan.

Niina teki tuplatyön

Niina Lahtinen paitsi näyttelee yhtä pääosaa, on myös ollut mukana käsikirjoittamassa Rakkaita lapsia. 

– Sellainen on minulle hyvin tuttua. Esimerkiksi teatterirevyissä ja sketsisarjoissa olen usein sekä kirjoittanut että ollut mukana myös näyttelijänä. Monesti tapahtuu niinkin, että ensin olen käsikirjoittamassa jotain juttua, mutta päädyn lopulta myös näyttelemään yhtä hahmoista, Lahtinen kertoo.

– Haluaisin itse tietenkin näytellä kaikki kirjoittamani roolit, mutta ei siinä ole mitään järkeä esimerkiksi Rakkaiden lasten kaltaisessa sarjassa. Ehkä minusta tulee vielä sellainen Eddie Murphyn kaltainen tyyppi, joka näyttelee kaikki hahmot, Lahtinen nauraa.

Rakkaat lapset Niina Lahtinen

Raivoaminen on tuttua

Jo Siskonpedissä Lahtinen ja kumppanit näyttelivät monesti hahmoja, joilla oli tiettyjä yhteneviä piirteitä näyttelijöiden itsensä kanssa. Rakkaissa lapsissa Lahtinen esittää velvollisuudentuntoista Maria.

– Minussa ja Marissa on samaa varmaan se, että minäkin meinaan haalia välillä liikaa hommia, enkä osaa sanoa ei. Marilla se menee äärimmäisyyksiin, ja hän muuttuu marttyyriksi.

Välillä Marin hahmo saa myös raivokohtauksia.

– Sellainen on ehkä lähempänä minua itseäni. Omat energiani purkautuvat monesti jonkinlaisen aggression kautta, Lahtinen kertoo.

Lue myös: Krisse Salminen tunnustaa jämähtäneensä 90-luvulle: ”Puhun nuoremmille kuin olisin saman ikäinen heidän kanssaan”

Rakkaat lapset alkaa TV1:llä torstaina 24. marraskuuta kello 20.00. Sarjan kaikki jaksot tulevat samana päivänä Yle Areenaan.

24.11.2022 13:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, Hanna-Maria Grönlund/Yellow Film & TV

Seuraa meitä somessa