fbq
TVNäkökulma: Kommentit Ensitreffit alttarilla -ohjelman tylsyydestä ovat naurettavia
Näkökulma: Kommentit Ensitreffit alttarilla -ohjelman tylsyydestä ovat naurettavia

Uutta Ensitreffit alttarilla -kautta on moitittu tylsäksi. Kolme ohjelmassa avioitunutta pariskuntaa ovat olleet monen katsojan mielestä liian tasaisia.

Kukaan pariskunnista ei vaikuta rakastuneelta, mutta minkäänlaista draamaakaan ei ole nähty, ellei lasketa Oton hermostumista huonosti menneestä golfin peluusta tai Laurin pettymystä häämatkalla Roomassa, kun raunioilla ei odotusten vastaisesti näkynyt yhtään kissaa. 

Lue myös: Ensitreffit alttarilla: Oton tunteet kuumenevat – kiroilusta ei tule loppua

Kommentit tylsyydestä ovat absurdeja. Kyseessä on ihmisten oikea elämä. He etsivät rakkautta ja parisuhdetta tosissaan. Pitäisikö heidän esittää jotain muuta kuin ovat ja luoda tahallaan draamaa, jotta katsojat saisivat viihdettä? Vai pitäisikö asiantuntijoiden valita mukaan ihmisiä, joiden tärkeimmät kriteerit eivät ole tasapainoisuus, hyvä itsetuntemus ja realistiset odotukset parisuhteelta, vaan tosi-tv-tyrkkyys?

ensitreffi

Ohjaisin draaman nälkäiset seuraamaan mieluummin jonkun muun maan vastaavaa ohjelmaa, vaikkapa Australian tai Britannian versioita, jotka muistuttavat enemmän reality-sekoilua, eikä niillä ole juuri tekemistä oikean elämän ja aitojen ihmissuhteiden kanssa. 

Suomen Ensitreffit alttarilla on onnistunut luomaan kestäviä avioliittoja, mikä ei tiettävästi ole samassa ohjelmaformaatissa muissa maissa oikein onnistunut, koska sitä tuskin edes tavoitellaan. Suomi sen sijaan kulkee kertakäyttökulttuurin kyllästämässä maailmassa vastavirtaan, ja nopean mielihyvän tavoittelemisen sijaan panostetaan hitaaseen etenemiseen ja tunteiden tutkimiseen. Iso tv-kanava vieläpä esittää sitä parhaaseen katseluaikaan.

On aivan mahtavaa, että meidän tuotannossamme ei yritetä tehdä vain hyvää televisiota, vaan hyvää elämää. Ja jotkut katsojista osaavat jopa arvostaa sitä. 

Lue myös: Ensitreffit alttarilla: Lauri tekee tunnustuksen häämatkan päätteeksi: ”Ei ole herännyt tunteita” 

ensitreffi

Ensitreffit alttarilla tiistaisin MTV Katsomossa, MTV3-kanavalla ja C Morella. Jaksot julkaistaan viikon ennakolla Katsomossa ja C Morella.

28.09.2022 20:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa