fbq
TVMikko Silvennoinen muistuttaa Euroviisujen olevan muutakin kuin finaalilähetys – ”Se on ainoastaan kirsikka kakun päällä”
Mikko Silvennoinen muistuttaa Euroviisujen olevan muutakin kuin finaalilähetys – ”Se on ainoastaan kirsikka kakun päällä”

Mikko Silvennoisen tv-selostukset ovat muodostuneet jo itsestään selväksi osaksi Eurovision-laulukilpailun finaalilähetystä. Mies kuitenkin muistuttaa, että tähän liittyvä historia ei ole niin pitkä kuin moni ehkä luulee.

– Saatetaan kuvitella, että olen selostanut Euroviisuja suunnilleen kymmeniä vuosia, mikä on aika hassua. Olin ensimmäistä kertaa finaalin selostajana vuonna 2016, Silvennoinen muistuttaa.

Lue myös: Näin kävi The Rasmuksen - tässä ovat toisesta semifinaalista euroviisufinaaliin edenneet maat

Viime vuosien globaalit myllerrykset ovat vaikuttaneet viisuihinkin. Vuoden 2020 Rotterdamin kisat siirrettiin seuraavaan vuoteen koronapandemian vuoksi, ja siirretyt kisatkin järjestettiin poikkeusoloissa.

– Emme päässeet liikkumaan kuin hotellihuoneesta kisa-areenalle. Tavallisesti koko viisukaupunki on täynnä lukemattomia tapahtumia, ja artistit esiintyvät livenä parin viikon ajan. Kyseessä voisi sanoa olevan maailman suurin musiikkifestivaali, joka vuosi hyvissä ajoin viisukaupunkiin matkustava Silvennoinen kertoo.

– Toivon, että pystyn sekä selostuksessa että vaikkapa omissa sosiaalisen median päivityksissäni tuomaan esille sitä, että kisakaupungissa tapahtuu paljon kaikkea muutakin. Finaalilähetys on ainoastaan kirsikka kakun päällä.

Eurovision Song Contest 2022: Finaali nähdään TV1:ssä lauantaina 14.5. kello 22.00 alkaen.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Yle