fbq
TVLinnan juhlien katsojaluvut räjähtivät – katsojamäärä kaksinkertaistui
Linnan juhlien katsojaluvut räjähtivät – katsojamäärä kaksinkertaistui

Ylen Linnan juhlat -lähetys itsenäisyyspäivänä 6.12. keräsi hurjan määrän katsojia. Ylen tiedotteen mukaan lähetyksen keskikatsojamäärä oli 2,06 miljoonaa. 

Heti kello 20.00 jälkeen suurimman piikin aikaan katsojia oli 2,4 miljoonaa. 

– Kutsuvieraiden paluu juhliin koronavuosien jälkeen nosti selvästi yleisön kiinnostusta ja yhdisti suomalaisia upealla tavalla. Toisaalta maailman tapahtumat tänä vuonna ovat varmasti vaikuttaneet siihen, millaisella tunteella suomalaiset itsenäisyyspäivää viettivät. Tämä näkyy myös siinä, että kaikkea juhlapäivään liittyvää sisältöä käytettiin ahkerasti Ylen eri alustoilla, Linnan juhlat -ohjelman vastaava tuottaja Ville Mättö kommentoi tiedotteessa.

Kun mukaan lasketaan kaikki yli kolme minuuttia ohjelmaa yhtäjaksoisesti katsoneet, Linnan juhlat -tv-lähetys tavoitti 2,96 miljoonaa ihmistä. 

Lue myös: Tämä hetki Linnan juhlissa sai katsojat kyyneliin: ”Aika eri lailla kolahti tämä aihe tänä vuonna”

Lukemat ovat huomattavasti suuremmat kuin kahden edellisen poikkeusvuoden aikana, kun Linnan juhlia ei järjestetty perinteisessä mielessä. 

Vuonna 2021 nähtiin toisenlainen Linnan juhlat -lähetys, jossa keskusteltiin presidenttiparin ja muiden suomalaisten kanssa sekä nähtiin musiikkiesityksiä. Se saavutti katsojia keskimäärin 1,35 miljoonaa. Kokonaisuudessaan se tavoitti 1,5 miljoonaa silmäparia. 

Myös koronavuonna 2020 nähtiin samantyyppinen lähetys, jonka keskikatsojaluvut jäivät 1,61 miljoonaan. 

Ennen koronaa katsojaluvut olivat kuitenkin vielä kuluvaa vuottakin suuremmat. Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 lähetystä katsoi keskimäärin 2,44 miljoonaa ihmistä. 

Lue myös: Linnan juhlien jatkolähetykselle täystyrmäys: "Missä ne huomionkipeät känniset julkkikset ovat?"

07.12.2022 14:07 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa