fbq
TVKulttireality uusitaan: Pahan onnen rakennusprojektista syntyi kaikkien aikojen tosi-tv-sarja
Kulttireality uusitaan: Pahan onnen rakennusprojektista syntyi kaikkien aikojen tosi-tv-sarja

Kesäuusintana Ylellä esitettävässä Sadan vuoden talo -sarjassa tamperelainen tv-tuottaja, Unelmahäät-sarjakonseptinkin isänä tunnettu Juha-Pekka ”JiiPee” Ristmeri, hyppää kameran toiselle puolelle ja yrittää toteuttaa rakennusprojektin, joka monen alan ammattilaisen mielestä on mahdoton: tavoitteena on saada aikaan talo, jonka pitäisi kestää käytössä ainakin sata vuotta. Se nousee Poriin, Ristmeren jo edesmenneiden vanhempien kotitalon paikalle.

– Idea sarjaan syntyi, kun tuo isäni 60-luvun puolivälissä pitkään ja hartaasti työpäivien päätteeksi rakentama kotitalo jouduttiin purkamaan homevaurion takia. Oli surullista nähdä, miten vanhempieni elämäntyö jouduttiin panemaan hetkessä murskaksi. Samalla nousi huoli kotimaisen rakentamisen puolesta, sillä tuon talon rakentamisessa tehdyt virheet ovat yleisiä muissakin taloissa, JiiPee valotti Katsolle sarjan taustoja.

Lue myös: Unelmahäät-sulhanen kosi puolisoaan auton öljypropun tiivisteellä – kihlajaislahjaksi puutarhaletku

Toista tällaista sarjaa ei tule

JiiPee ei suinkaan rakenna uutta taloa sarjassa kokonaan itse, vaan palkkaa avuksi värikkään joukon alan ammattilaisia. Juuri nämä tekevät sarjasta mielenkiintoista katsottavaa, sillä esimerkiksi modernia ajattelua edustavan arkkitehdin ja vanhan liiton timpurin näkemykset joutuvat ajoittain vastakkain rajustikin.

– Voin taata, että toista tällaista rakennusohjelmaa ei ole koskaan tehty eikä tulla tekemään. Pari ekaa jaksoa ovat vasta pientä lämmittelyä siihen mitä tapahtuu, kun maanläheinen henkilögalleriamme pääsee kunnolla vauhtiin, JiiPee mainosti.

Sadan vuoden talo TV1:ssä klo 18.30 maanantaista torstaihin 6.6. alkaen. Kaikki jaksot Areenassa.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä! 

06.06.2022 18:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa