fbq
TVIvalo-tähti Iina Kuustonen rakastaa Lappia rajuissakin olosuhteissa: ”Kohta pääsee taas sinne helvetin kylmään”
Ivalo-tähti Iina Kuustonen rakastaa Lappia rajuissakin olosuhteissa: ”Kohta pääsee taas sinne helvetin kylmään”

Maailmallakin suosiota saavuttaneen Ivalo-jännitysdraamasarjan toinen kausi nähtiin Elisa Viihde Viaplay -palvelussa vuosi sitten. Nyt se tulee kokonaisuudessaan Ylen Areena-palveluun ja nähdään myös TV1:llä 1.1. alkaen.

Sarjan uutta kauttakin tehdään jo täyttä häkää. Katso vieraili marraskuussa kolmannen kauden kuvauksissa, jotka tapahtuivat pääkaupunkiseudulla. Lapin maisemiin siirrytään kuvaamaan vuoden alussa 2023, ja kausi ilmestyy Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa jouluna 2023.

Kolmannella kaudella Iina Kuustosen esittämä poliisi Nina Kautsalo palaa sivupolkujensa jälkeen Ivaloon ja tempautuu rikostutkintaan, joka liittyy kansainvälisten automerkkien talvitestaukseen. 

– Tapaukseen liittyy superhieno fiktiivinen automerkki ja paikallisen apteekkarin murha. Alkaa paljastua, että nämä asiat saattavat liittyä yhteen, Kuustonen paljastaa.

– Hahmolleni Ninalle on ennen tätä kautta tuntunut tapahtuvan kaikki, mitä ihmiselle voi tapahtua, ikävässäkin mielessä. Kolmannella kaudella asiat kuitenkin syvenevät entisestään.

Lue myös: Ruumisarkussa istunut Iina Kuustonen laskee kehonlämpöään tahallaan - hyytävä kuva

Koko Ivalo-projekti on ollut Kuustoselle itselleenkin vaativa, mutta myös hyvin rakas. 

– On unelmien täyttymys saada aina palata Ivalon pariin. Sarja on ensinnäkin loistavasti kirjoitettu, mutta kuvauksissa pääsee myös tekemään mahtavia juttuja – taisteluita, poliisikohtauksia, perhedraamaa, kaikkea!

– Minä myös rakastan Lappia. Kohta pääsee taas niihin äärimmäisiin olosuhteisiin sinne helvetin kylmään. Ensimmäisellä kaudella oli esimerkiksi 38 astetta miinusta mittarissa, Kuustonen muistelee.

– Pidän sellaisista haasteista, se on todella mielenkiintoista. Työryhmäkin venyy aina uskomattomiin suorituksiin, Kuustonen ylistää.

Ivalo Kuustonen Viitala Salminen
Pihla Viitala, Kreeta Salminen ja IIna Kuustonen Ivalon kolmannen kauden kuvauksissa Helsingin lähistöllä marraskuussa 2022.

Kolmannella kaudella on mukana myös uusi hahmo, Kreeta Salmisen esittämä Helena. Hän tulee mukaan Ninan siskon, Pihla Viitalan esittämän Marita Kautsalon kautta.

– Helena on Maritan lapsuudenystävä, joka tulee Helsingistä Ivaloon tapaamaan vanhempiaan, mutta joutuukin jäämään pidemmäksi aikaa. Hän saattaa ehkä jollain tapaa kietoutua apteekkarin murhaan, Salminen vihjailee.

Ivalon toinen kausi on nyt katsottavissa Areenassa, ja se nähdään TV1:llä sunnuntaista 1.1. lähtien.

Iina Kuustonen Ivalo

01.01.2023 10:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa