fbq
TVIlkosillaan: Asta ja Timo Nuppola lähtevät alasti diskoon – "Alapää pitää peittää ruokaa hakiessa"
Ilkosillaan: Asta ja Timo Nuppola lähtevät alasti diskoon – "Alapää pitää peittää ruokaa hakiessa"

Asta Nuppola ajaa alastomana, pelkät kumisaappaat jalassa nurmikkoa asuntovaununsa edessä. Hänen aviomiehensä Timo pelmahtaa ulos asuntovaunusta ja istahtaa puutarhapenkille. 

– Olisikohan se nyt aamupalan paikka, Timo kysyy vaimoltaan, joka rientää sisälle tekemään rakkaalleen lauantaimakkaralla päällystettyjä voileipiä.

Lauantaimakkara oli se, joka yhdisti pariskunnan 1980-luvulla, kun Timo oli ostanut lihatiskillä työskenneelleltä Astalta suosikkimakkaraansa. 

– Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Timo hekumoi vaimolleen. 

Pariskuntaa yhdistää lauantaimakkaran lisäksi myös toinen asia, nimittäin naturismi. Asta ja Timo ovat olleet Suomen Naturistiliitossa mukana yhteensä 27 vuotta. 

He kiertävät yhdistyksen eri tapahtumissa, joissa ihmiset kokoontuvat tapaamaan toisiaan ilkosillaan. Tapaamisessa vaatteettomuus ei ole ehdotonta, sillä kylmän tullessa vaatteet voi laittaa päälle. 

Asta ja Timo kertovat elämästään naturisteina Perjantai-dokkarissa Ilkosillaan. Katsoja pääsee myös pariskunnan matkassa naturistitapahtumaan, jossa joukko yhdistyksen jäseniä on kokoontunut viettämään kesäpäivää leirintäalueelle. Päivä kuuluu niin yhteispelejä pelaten kuin seurustellen. 

Illan päälle luvassa on myös tanssit. Asta sonnustautuu iltaa varten meikkaamalla ja ripustamalla näyttävän kaulakorun kaulaansa. Hän on onnellinen, kun ei tarvitse etsiä sopivia vaatteita, vaan tansseihin voi mennä alasti. 

– Alapää pitää peittää ruokaa hakiessa, juhlapaikan seinustalla lukee. 

Naturistit nautiskelevat illasta tanssilattialla. Paljaat pyllyt loistavat diskovalojen loisteessa. 

– Tämä on elämäntapa. Tämä on ollut aina meille henkireikä, Timo toteaa. 

Dokumentti julkaistiin vuonna 2017, ja sen on ohjannut Kati Laukkanen, jonka käsialaa on muun muassa Tytöt 18 ja Markus vs maailma

Lue myös: Tytöt 18: Miki kärsi jo lapsena niin paljon stressistä, että repi varpaankyntensä irti – aikuisuuden kynnyksellä kahvinkeittokin tuntuu haasteelta

Perjantai dokkari: Ilkosillaan 27.6. klo 21.30 TV1-kanavalla. Katsottavissa myös Yle Areenassa. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
27.06.2022 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa