fbq
TVHe ovat The Voice of Finland: Senior -laulajat – mukana tangokuningas ja kasarijulkkis
He ovat The Voice of Finland: Senior -laulajat – mukana tangokuningas ja kasarijulkkis

Suomessa ensimmäistä kertaa nähtävässä The Voice of Finland: Seniorissa laulajien äänissä kuuluu elämänkokemus ja tulkinnan syvyys. Ohjelmassa kilpailevien 16 laulajan iät vaihtelevat 60–84 vuoden välillä. 

Lue myös: He ovat The Voice of Finland: Seniorin tähtivalmentajat – mukana muun muassa Ressu Redford

Kaikkien aikojen ensimmäisen The Voice of Finland: Seniorin 16 laulajaa ovat: Lasse Selin, Arja Löytynoja, Olle Granqvist, Anneli Linnaranta, Kirsi Ukkonen, Kalle Jussila, Toddy Berg, Caron B., Anita Karjalainen, Raimo Junnikkala, Jaska Mäkynen, Anne Salo, Erika Korjus, Kalle Lehtonen, Seija Kokkonen ja Leena Hästbacka.
  
Mukana on muutama tuttu laulaja menneiltä vuosilta. Mäntsäläläinen Kalle Jussila muistetaan muun muassa vuoden  2015 Tangomarkkinoiden finaalista, jossa hän sijoittui toiseksi.

Nykyisin Caron B. nimellä esiintyvä laulajatar puolestaan nousi aikansa suureksi julkkikseksi 80-luvulla, ja hänet muistetaan muun muassa mallina, näyttelijänä ja laulajana nimellä Caron Barnes. Kisaan on lähtenyt rohkeasti mukaan myös vuoden 1991 Tangokuningas Jaska Mäkynen.

The Voice of Finland: Seniorin punaisiin valmentajien tuoleihin istuvat Ressu Redford,Tarja Turunen ja Michael Monroe. Tuttuun Voice-tapaan he päättävät pelkän äänen perusteella haluavatko kilpailijan mukaan omaan tiimiinsä.

Kalle Jussila, 61, Mäntsälä

Kalle on 61-vuotias Kaukalammelta kotoisin oleva pitkän linjan laulaja. Hän asuu nykyisin puolisonsa kanssa Mäntsälässä, jonne he ovat rakentaneet oman paratiisin. Kalle on työskennellyt muurarina ja on onnellisesti naimisissa toista kertaa. Hän on osallistunut erilaisiin laulukilpailuihin hyvällä menestyksellä ja keikkaillut ahkerasti varsinkin 80-90-luvuilla, jopa 180-200 keikan vuositahdilla. Levytyksiäkin on tullut vuosien saatossa tehtyä muutama. Työtapaturma veti miehen ja mielen matalaksi 2012, mutta vaimo sai hänet innostumaan jälleen laulamisesta.
The Voice Senior ei suinkaan ole ensimmäinen laulukilpailu, johon Kalle on osallistunut. Seinäjoen Tangomarkkinoilta lähdettiin hakemaan tosissaan voittoa vuonna 2013, mutta pettymyksekseen “pohojalaanen orbison” jäi neljänneksi. Pari vuotta myöhemmin Kallella oli uusi yritys ja silloin tuloksena oli toinen sija ja Tangoprinssin titteli.  
Kalle Jussila

Caron B., 61, Helsinki

Caron B. (entinen Barnes nyk. Wuotila) saapui Iso-Britanniasta Suomeen vuonna 1983, kun Helsingin Vaakuna-hotellin Sky Bar halusi tumman kaunottaren soittamaan levyjä ja laulamaan. Caron ei epäröinyt vastata kutsuun myöntävästi ja niinpä hän lähti matkalaukkuineen lumiseen Suomeen. Sille tielle hän myös jäi. Caronista tuli Suomessa iso julkkis! Caron näytteli muun muassa Vääpeli Körmy- ja Tupla-Uuno-elokuvissa sekä teki rooleja useissa musikaaleissa. Häneltä ilmestyi pari discoalbumia, oli laulukeikkoja, mallikeikkoja sekä esiintymisiä viihdeohjelmissa.
Ihmiset tulivat jututtamaan häntä kadulla ja ihmettelemään Caronin eksoottista ulkonäköä - hän oli harvinainen näky 80-luvun Suomessa. Sittemmin Caron on mennyt naimisiin ja hänellä on kaksi lasta. Jazzkeikkoja tekevä Caron haaveilee, että saisi esiintyä monipuolisesti, sillä hänellä on vielä paljon annettavaa yleisölleen. 
Caron B

Jaska Mäkynen, 69, Seinäjoki

Jaska Mäkynen on pitkän linjan iskelmälaulaja ja Tangokuningas vuodelta -91. Viime aikoina Jaska on keikkaillut vain satunnaisesti, mutta kun puoliso ilmoitti hänet mukaan The Voice Senioriin, syttyi Jaskassa jälleen iso halu mennä yleisön eteen laulamaan! 69-vuotias Jaska on Pohjanmaalta kotoisin ja se näkyy hänen koko persoonassaan.
Jaska on kokenut elämässään paljon menetyksiä, läheisiä on kuollut ja monesta rakkaasta on joutunut luopumaan liian aikaisin. Jaska itsekin oli varsin vakavassa liikenneonnettomuudessa vain viikkoa ennen kuin voitti Tangomarkkinoilla Tangokuninkaan tittelin. Kuin ihmeen kaupalla hän kuitenkin kuntoutui ennätysvauhtia ja Jaska uskookin, että tämän kokemuksen kautta kohtalo osoitti, että hänellä on elämässään tehtävä, ihmisten viihdyttäminen musiikin avulla. Tango ei ole Jaskan ainoa musiikkityyli, vaan isojen voimaballadien tulkitseminen kiinnostaa myös. Vaikka Jaska on kokenut artistiuran, keikkailun ja levytykset, hän janoaa edelleen oppia uutta ja uusia musiikkityylejä.  

Jaska

The Voice of Finland: Senior alkaa 20.5. Ruudussa ja Nelosella. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
09.05.2022 12:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa