fbq
TVGrand Designs Suomen ensimmäinen kohde on miesparin vehreä unelmakoti: "Tästä ei voi tulla kuin avioero"
Grand Designs Suomen ensimmäinen kohde on miesparin vehreä unelmakoti: "Tästä ei voi tulla kuin avioero"

Suomalaistetun rakennussarjan Grand Designs Suomen ensimmäisessä jaksossa tavataan Sami ja Olli-Pekka, jotka haaveilevat yhteisestä vapaa-ajan kodista jyrkällä sammalrinteellä. 

Brittiläiseen formaattiin perustuvasta Grand Designs -sarjasta nähdään vihdoinkin suomalainen versio, kun Grand Designs Suomi alkaa MTV3:lla ja MTV Katsomossa 22. syyskuuta.

MTV Katsomossa on nähtävissä brittiläisen alkuperäissarjan lisäksi Grand Designs Australia, Grand Designs New Zealand ja Grand Designs Ruotsi.

Suomalaisversion juontajana toimii arkkitehti Samppa Lappalainen, jonka johdolla seurataan talonrakentajien intohimoprojekteja aina suunnittelupöydältä valmiiseen unelmakotiin. 

Lue myös: Grand Designs rantautuu syksyllä Suomeen – tätä on luvassa

Sisäkuva
Sami (vasemmalla) työskentelee viestintäpäällikkönä ja Olli-Pekka talousjohtajana.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Samiin ja Olli-Pekkaan. Heidän yhteinen rakennusprojektinsa sai alkunsa hieman sattumalta, kun pari löysi täydellisen tontin Padasjoelta unelmiensa vapaa-ajan kodille. Jyrkkä sammalrinne haluttiin säilyttää ja talon pitäisi piiloutua mahdollisimman huomaamattomasti metsän siimekseen.

Vaikka kyseessä on kahden aikuisen rauhoittumispaikaksi tarkoitettu mökki, suunnittelussa on otettu huomioon ystävien vierailut ja illalliskutsut. Vaikka talolle löytyikin luotettavat paikalliset rakentajat, ison projektin vetäminen omien töiden ohessa oli valtava urakka Samille ja Olli-Pekalle.

Lue myös: Hanna Sumarin mukaan yksi trendi on vallannut suomalaisten kodit: ”Odotan, että menisiköhän se takaisin oven taakse”

Sisäkuva
Suurimmat haasteet Samin ja Olli-Pekan unelmakodin valmistumisessa liittyivät rinteeseen rakentamiseen, rakennusalan nouseviin hintoihin sekä saatavuusongelmiin. 

– En tiennyt, että Sami on erinomainen projektinjohtaja, itse en olisi pystynyt tätä vetämään. Vaikka rakennusta suunniteltaessa ajattelin, että tästä ei voi tulla kuin avioero, niin ei ole tullut, Olli-Pekka sanoo sarjan tiedotteessa.

– Sammalrinne on paikka, jonne tullaan kaupunkia ja työtä pakoon. Kun ovi vedetään kiinni, niin paha maailma jää taakse. Parasta Sammalrinteessä on se, kuinka täydellisesti se on suunniteltu juuri meitä varten, Sami iloitsee.

Grand Desings Suomi 22.9. alkaen MTV3:lla ja MTV Katsomossa.

24.08.2022 21:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa