fbq
TVBB-Mian järkyttävä laihdutusavautuminen – omena päivässä
BB-Mian järkyttävä laihdutusavautuminen – omena päivässä

Maanantai (24.10.) ja kahdeksas viikko talossa ovat käynnistyneet varsin hyväntuulisissa tunnelmissa. Päivällä Mia ja Milena juttelivat makuuhuoneessa laihduttamisesta ja painoindeksistä terveyden mittarina.

Mia kertoi saaneensa kolmasluokkalaisena tarroja palkinnoksi kouluterveydenhoitajalta, kun hänen painonsa oli pudonnut. Milena päivitteli tapausta ja kertoi, että hänet oli aina koulun terveystarkastuksissa luokiteltu ylipainoiseksi. Hän selitti olleensa esimerkiksi yläkoululaisena hoikka, mutta lihaksikas. 

– Eli mun paino oli korkee, mut kun kattoo mun yläasteaikasia kuvia, niin ei todellakaan voi sanoo, että olisin ollu ylipainonen, Milena painotti. 

Hän tiesi, ettei ole ainoa, joka oli nuorena kuullut samanlaisen viestin painostaan. Molemmat olivat samaa mieltä siitä, että BMI (Body Mass Index) oli huono työkalu terveyden mittaamiseen. Myös keskusteluun liittynyt Laura piti sitä kyseenalaisena keksintönä.

Tavoitteena alipaino

Mia kertoi, että ollessaan kevyimmillään hänen päätavoitteenaan oli päästä alipainon puolelle. Hän muun muassa lintsasi koulusta ehtiäkseen ryhmäliikuntatunneille. Hän paljasti olleensa mielissään, kun ihmiset olivat alkaneet huomata painon pudonneen. 

– Sit kun ihmiset alko olla silleen, et meneeks nyt vähän yli, niin mä olin siitäki, et jee, Mia kertoi. 

Laura pohti, että laihtumisen kehuminen oli toksista, sillä se viestitti laihuuden ihannoinnista. Kehujen haluaminen taas saattaisi viedä ihmisen ääripäähän painonpudotuksessa. Hänen mielestään ihmisten pitäisi antaa olla sellaisia kuin he olivat.

bb mia
Mia kertoi rajusta laihtumisestaan.

Omena päivässä

Mia muisteli, kuinka 17–18-vuotiaana pyrki pudottamaan painoa, jota lopulta lähti lyhyessä ajassa yli 30 kiloa. Hän kertoi popsineensa rasvanpolttopillereitä tyhjään vatsaan ja sitten oksennelleensa matkalla kuntosalille.

Hän kertoi myös lukeneensa anoreksiaa käsitteleviä verkkosivuja ja yrittäneensä etsiä niiltä keinoja laihtumiseen. Hän muisteli esimerkiksi kokeilleensa Omena päivässä -dieettiä, jossa omena halkaistiin neljään osaan. Yhden osan Mia kertoi syöneensä aamupalaksi, yhden lounaaksi, yhden päivälliseksi ja yhden iltapalaksi. 

– Aika hurjaa, Laura kommentoi.

milena
Milena kuunteli Miaa tarkkaavaisena.

Poikaystävä kannusti

Mia selitti asuneensa silloin yksin, mikä mahdollisti laihduttamisen. Hän kertoi silloisen poikaystävänsä kannustaneen häntä painonpudotukseen. 

– Mä vaan muistan aina ne kommentit, ku se on sanonu, et vähän ku tosta ja tosta, niin sit sä oisit ihan täydellinen, Mia muisteli entisen kumppaninsa arviota kehostaan.

Mia kertoi, ettei koskaan joutunut sairaalahoitoon, koska hänellä oli, mistä laihduttaa. Laura totesi, että mikäli touhu olisi jatkunut pidempään, olisi niinkin voinut käydä. Mia oli samaa mieltä. Hän muisteli kuitenkin olleensa ylpeä itsestään. 

– Miten sun mieli voi olla niin kipee, et sä iloitset tommosesta? Mia ihmetteli aiempaa ajatusmalliaan.

Milena totesi yhteiskunnan ja sosiaalisen median aiheuttamalla paineella olevan osaa asiaan. Keskustelu jatkui pohdinnalla siitä, että herkuttelukin kuuluu terveelliseen elämään.

Seuraa asukkaiden keskusteluita Nelosella joka ilta ja Ruudussa 24/7.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.10.2022 18:00 | Teksti: Milla Leinonen | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa