fbq
TVAkseli Herlevi törmäsi USA:ta kiertäessään maan synkkään huumetilanteeseen: ”Ongelma oli pahentunut huomattavasti”
Akseli Herlevi törmäsi USA:ta kiertäessään maan synkkään huumetilanteeseen: ”Ongelma oli pahentunut huomattavasti”

Nelosella alkaa maaliskuussa Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa -sarja. Kyseessä on burgerimiesten eli Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen viides yhteinen matkailusarja hampurilaisten ja muun katuruoan merkeissä.

Myös kaksikon ensimmäisellä tuotantokaudella seikkailtiin USA:ssa, joten nyt on luvassa tietynlainen paluu juurille.

– Teimme katselijoillemme kyselyn, että minne haluaisitte meidän menevän, ja jenkit oli ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto, Ossi kertoo.

Vaikka maassa oli käyty jo kerran aiemminkin, uusia juttuja löytyi rutkasti myös tällä kertaa.

– Se on niin valtava maa, ja se koko ruokakulttuurikin kehittyy koko ajan lisää, joten siitä voisi tehdä vaikka kuinka monta tuotantokautta. Nyt yritimme mennä enemmän sellaisiin paikkoihin, joissa suomalainen jengi ei ole käynyt lomamatkoilla niin paljon. En ollut itsekään käynyt jossain syvässä etelässä ja Idahon kaltaisissa paikoissa, Akseli kertoo.

Lue myös: Missikaunotar Emmi Suuronen käyttää hyödyksi julkkispoikaystäväänsä Diilissä – näin tuomarit reagoivat

Edellinen Pohjois-Amerikan burgerireissu kuvattiin noin kuusi vuotta sitten. Akseli ja Ossi kertovat, että USA:n muuttumisen laajemmassakin kulttuurisessa mielessä huomasi uudella matkalla selvästi.

– Muun muassa fentanyylistä johtuva huumeongelma oli pahentunut huomattavasti eritoten koronan aikana. Jututimme esimerkiksi erään donitsipaikan pitäjää. Aiemmin ravintola oli ollut joka päivä auki 24/7, mutta nyt siihen ei ollut mitään mahdollisuuksia, Akseli kertoo.

– Se oli ollut jo kymmeniä vuosia auki vuorokauden ympäri, mutta nyt perinne oli katkennut, koska meininki oli niin rauhatonta, Ossi jatkaa.

Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa

Toisaalta USA ei ole kaksikon mukaan niin jakautunut ja rauhaton kuin Eurooppaan tulevista uutiskuvista voisi päätellä.

– Ei se vastakkainasettelu siellä päivittäisessä elämässä näy. Kyllä siellä ihmiset ottavat toisensa ihmisenä vastaan, paljon lämpimämmin kuin Suomessa keskimäärin, Akseli arvioi.

– Sanoin myös monelle siellä, että me näemme Suomessa yleensä USA:sta vain kouluampumisia ja mellakoita. Haluamme nyt sarjassakin esitellä sitä toista, rauhallisempaa ja inhimillisempää puolta.

Lue myös: Farmi Suomi: Akseli Herlevin kokkaustavat saa muut farmilaiset kimpaantumaan: ”En tarvitse ravintolaruokaa joka päivä”

Miesten omassa reissaamisessa oli yksi asia eri tavalla kuin edellisillä kerroilla.

– Tällä kertaa emme käyneet bilettämässä yhdessä, ja vapaa-ajat enemmänkin vaan treenasimme kahdestaan. Olimme ensimmäistä kertaa niin sanotusti koko ajan selvin päin liikenteessä, se oli aika mielenkiintoista. Huomasi, että oli paljon enemmän virtaa tehdä hommia ja ajella ympäri mannerta, Akseli kertoo.

Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa alkaa Nelosella torstaina 6. huhtikuuta kello 20.00.

19.03.2023 15:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, Nelonen

Seuraa meitä somessa