fbq
SuoratoistoSupersuosittua The Last of Usia varjostaa ruma kohu: Ei kunniaa tehdystä työstä!
Supersuosittua The Last of Usia varjostaa ruma kohu: Ei kunniaa tehdystä työstä!

Samannimiseen videopeliin perustuvaa The Last of Us -draamasarjaa on tituleerattu jopa historian parhaaksi peliin pohjautuvaksi adaptaatioksi, ja HBO Max -suoratoistopalvelusta löytyvän sarjan ensimmäinen jakso saikin ennätyshyvät katsojaluvut.

Sarjan avausjakso sai huikeat 4,7 miljoonaa katsojaa, mikä on HBO:n toiseksi suurin debyytti heti lähes 10 miljoonaa katsojaa keränneen House of the Dragonin avausjakson jälkeen.

Huippuhyviä arvioita saanut sarja on kuitenkin joutunut kohun kohteeksi. Vuonna 2013 ilmestyneen pelin ohjasivat vahvasti sarjankin teossa mukana ollut Neil Druckmann sekä vuonna 2016 pelin tehneeltä firmalta Naughty Dogilta lähtenyt Bruce Straley. Bruce Straleyn on kerrottu vaikuttaneen eritoten pelin väkivaltaiseen ja tiiviiseen tunnelmaan, ja hän onkin kertonut No Country for Old Men -leffan inspiroineen häntä suuresti.

Brucea ei kuitenkaan ole mainittu lainkaan sarjan alku- tai lopputeksteissä, vaikka hän onkin vaikuttanut alkuperäiseen tarinaan suuresti. Ohjaaja kertoo Los Angeles Timesin haastattelussa asian kismittävän häntä. Hän on kuvaillut väliensä Naughty Dogiin ja sen omistamaan Sonyyn olevan nykyisin kireät.

- Joku, joka oli mukana maailman ja hahmojen luomisessa ei saa kunniaa tekemästään työstä... Ehkä tarvitsisimme ammattiliittoja videopelialalle suojellaksemme sisällöntuottajia, hän pohtii haastattelussa.

HBO ja Sony eivät kommentoi asiaa.

Lue myös: Paras videopeliin perustuva tv-sarja? – ylistetyn The Last of Usin pääosassa on Game of Thrones -tähti Pedro Pascal

The Last of Us
The Last of Usia tähdittävä Pedro Pascal on noussut yhdeksi tämän hetken kuumimmista nimistä. Hän on pääosassa myös Star Wars -maailmaan sijoittuvassa The Mandalorian -sarjassa.

Jännitteistä huolimatta Bruce pitää The Last of Usia ajatukseltaan ja tematiikaltaan äärimmäisen relevanttina. Lähihistoria on hänen mukaansa todistanut, että peli olisi voinut olla jopa synkempi.

- Hahmojen ahdistus ja kireys ei ollut riittävän aitoa. Jos mietimme koronapandemian ensipäiviä - ihmiset ovat äärimmäisen traumatisoituneita elettyään sen läpi. Luulen, että The Last of Usin maailmassa olisi todellisuudessa paljon enemmän rikkinäisiä hahmoja. Luomassamme maailmassa ihmiset kestivät kaiken aika hyvin verrattuna siihen, millaista on todella elää pandemian keskellä.

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka hukkaa hauskan idean tylsään toteutukseen

The Last of Us
The Last of Us on saanut huippuhyviä arvioita kriitikoilta.
Artikkeliin liittyvät aiheet:
26.01.2023 16:15 | Teksti: Iida Elstelä | Kuvat: HBO

Seuraa meitä somessa