fbq
SuoratoistoSanna Marinin bileremmiin kuulunut somevaikuttaja mukana dokumenttisarjassa – selvittää, kuka luksuksen oikeasti maksaa
Sanna Marinin bileremmiin kuulunut somevaikuttaja mukana dokumenttisarjassa – selvittää, kuka luksuksen oikeasti maksaa

Suositun ja palkitun Verta, hikeä -sarjan toisella kaudella pohditaan arjen luksusta. Sarjan toinen kausi starttaa torstaina 19.1. TV2-kanavalla. 

Neljä suomalaista sosiaalisen median vaikuttajaa saa mahdollisuuden lähteä tutkimaan, mitä tapahtuu päivittäisen luksuksemme alkutuotannossa. Mikä on luksusta ja kuka luksuksemme oikeasti maksaa? Mitä vaaditaan ennen kuin esimerkiksi elektroniikka, kosmetiikka, korut, suklaa ja ananas päätyvät kauppojemme hyllyille?

Arttu Mustonen, Joona Hellman, Roosa Rahkonen ja Yousra Chafak matkustavat sarjassa Verta, hikeä ja luksusta Afrikan länsirannikolle Ghanaan etsimään vastauksia. Ohjelman juontaa Rosa Kettumäki.

Mustarttu-nimellä tunnettu Arttu Mustonen on lifestyle-vaikuttaja. Työssänsä somevaikuttajana hän matkustaa paljon. 

– Somessa saa paljon sitä, että minä tuhoan maapallon, koska mä lennän. Mä tiedän, että mun teoilla on merkitystä. Mä tiedän myös, että se vaatii jotain paljon suurempaa kuin vaan sen, että mä yksin lopetan tän ja puhun siitä kaikille, hän toteaa ohjelmassa. 

Arttu nousi koko kansan tietoisuuteen kesällä 2022 juhlittuaan pääministeri Sanna Marinin kanssa samassa bileremmissä. 

Lue myös: Sanna Marinin bilejengi lähti Balille: Sabina Särkälle sattui haaveri - kuvat!

R
Arttu Mustonen, Roosa Rahkonen, Yousra Chafak, Joona Hellman ja Yousra Chafak matkustavat Ghanaan. Ohjelman juontaa Rosa Kettumäki (keskellä). 

Toimittaja Rosa kysyy, miten somevaikuttajat määrittelevät luksuksen. Yousra Chafakille luksusta on se, että hän hemmottelee itseään usein. 

– Mä ostelen vaatteita, matkustelen. Mä en ole pihi itselleni. Mä en sano itselleni ei. Se on mulle luksusta, Yousra toteaa sarjassa. 

Seurantadokumentin ensimmäisessä jaksossa somevaikuttajat pääsevät näkemään ensimmäisen yöpaikkansa Ghanassa pienessä kylässä, jossa on periafrikkalaisia askeettisia rakennuksia. 

Lue myös: Rosa Kettumäki on saanut tehdä kiinnostavia töitä Ylellä – ”En ole vaihtamassa yhtiötä”

Somevaikuttaja Joona Helman on pakannut matkalle mukaan suuren matkalaukun, ison repun ja urheilukassin. 

– Taas miettii omaa järkevyyttään, kuinka paljon on ottanut tavaraa mukaan. Me ei myöskään tiedetty mihin me mennään, niin pakattiin sen mukaan, että mitä tahansa voi tapahtua. 

Alueen emäntä esittelee seurueelle majapaikkaa, joka on kaikkea muuta kuin luksusta. 

– Ihan alkuun kun tultiin tänne kylään, niin mulle tuli pieni shokki. En tiedä, mitä mä olin kuvitellut. Mä olin varautunut pahimpaan omassa päässä. Mutta jotenkin kun tultiin aukiolle, jolla juoksenteli eläimiä, oli mopoja, autoja ja ihmisiä, vähän ränsistynyttä taloa, tuli sellainen, että miten mä pärjään täällä, Arttu Mustonen kauhistelee ensimmäisessä jaksossa. 

Nelikko nukkuu seuraavan yönsä pienessä rakennuksessa, joka on yhtä ja samaa huonetta. Jo pelkät matkalaukut tahtovat viedä lattiatilan rakennuksesta. 

– Oikeesti, onko tää niitten koko koti? Arttu ihmettelee. 

Sarjan edellinen kausi Verta, hikeä ja t-paitoja palkittiin vuonna 2020 Kultaisella Venlalla sekä käsikirjoitus- että seurantareality-sarjoissa.

Verta, hikeä ja luksusta 16.1. koko sarja Yle Areenassa ja 19.1. alkaen Yle TV2:ssa klo 21.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
19.01.2023 20:00 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa