fbq
SuoratoistoOho, näyttelijä Matti Ristiselle tehtiin luonnonmukainen "nuorennusleikkaus" - lestadiolaisyhteisöön sijoittuva Kaikki synnit jatkuu
Oho, näyttelijä Matti Ristiselle tehtiin luonnonmukainen "nuorennusleikkaus" - lestadiolaisyhteisöön sijoittuva Kaikki synnit jatkuu

Käsikirjoittaja Merja Aakon ja musiikkivideo- ja dokumenttiohjaaja Mika Ronkaisen luoma Kaikki synnit -sarja lukeutuu niihin suomalaissarjoihin, joiden menestystarinaa kirjoitetaan myös maailmalla. Vuonna 2019 Elisa Viihteelle valmistuneen sarjan levitysoikeudet on näet myyty yli 30 maahan.

Aako ja Ronkainen saivat myös vuonna 2019 Göteborgin elokuvajuhlilla 20 000 euron palkinnon parhaan tv-draaman käsikirjoituksesta. Saman vuoden syksyllä sarja oli ehdolla parhaaksi kansainväliseksi sarjaksi Zürichin elokuvafestivaaleilla. 

Ylen ohjelmistoon Kaikki synnit tuli syksyllä 2020. Tänä kesänä siitä nähdään toinen tuotantokausi. Kolmaskin kausi on jo kuvattu ja julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa loppuvuodesta.

K
Pappissuvusta tuleva Laura Malmivaara esittää lestadiolaisten kanssa kilpailevan herätysliikkeen johtajaa.


Päähenkilö vaihtuu

Kaikki synnit on niin sanottu antologia-sarja, eli kaudet toimivat itsenäisinä tarinoina. Kakkoskausi sijoittuu samoihin maisemiin kuin ykköskausikin, jolla Maria Sidin ja Johannes Holopaisen esittämät poliisit tutkivat lestadiolaisyhteisössä tapahtuneita henkirikoksia.

Sidin ja Holopaisen hahmot ovat nytkin mukana, mutta ajassa ajassa siirrytään 15 vuotta taaksepäin ja päähenkilö on ykköskaudella sivuhahmona ollut Matti Ristisen esittämä paikallispoliisi. Tämä alkaa selvitellä uskovaisen teknologiayrittäjän työntekijöiden kuolemia.

T
Matti Ristinen sai sarjan kakkoskaudesta Kultainen Venla -ehdokkuuden.


Matti nuoreni luomumenetelmin

Matti Ristinen sai sarjan kakkoskaudesta Kultainen Venla -ehdokkuuden. Hänen roolihahmonsa, vanhempi konstaapeli Jussi Ritola on vuosituhannen vaihteeseen sijoittuvassa tarinassa nuori mies, toisin kuin ensimmäisellä kaudella, jossa elettiin nykyhetkeä. Nuorennusleikkaus tehtiin Ristisen mukaan luonnollisin menetelmin.

– Lisäsin urheilua, ja putsasin elämäntapojani aiempaa terveellisemmiksi. Minulle tehtiin myös kasvohoitoja, ja ainahan hiustenleikkuulla ja parralla on myös merkitystä, hän sanoo. 

Lihottaa hänen ei ensimmäiselle kaudelle tarvinnut, sillä juuri ennen kuvauksia hän oli tehnyt elokuvan Olen suomalainen, jota varten hän oli jo valmiiksi hankkinut vararavintoa.

Laura tarvitsi uuden alun

Sarjan kakkoskaudella nähdään myös uusia hahmoja. Yksi tällainen on Laura Malmivaaran esittämä hurmoshenkinen saarnaaja. Tämä johtaa militanttifeministis-uskonnollista liikettä, jonka toiminta aiheuttaa suurta hämmennystä Varjakan kylässä. 

Uskonnolliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet pappissukuun kuuluvaa Malmivaaraa, ja hän on nuorena opiskellutkin teologiaa.

– Siitä jäi kiinnostus uskonnollisuuteen. Tämän roolin myötä oli ihanaa syventyä uudenlaiseen Raamatun tulkintaan, hän sanoi Katsolle Kaikki synnit -sarjan kakkoskauden valmistumisen aikoihin toissa vuonna. 

Malmivaara on keskittynyt viime vuosina valokuvaamiseen, mutta myös näyttelijän töitä on taas alkanut löytyä. Lauraa on nähty muun muassa C Moren sarjoissa Karuselli ja Made in Finland, minkä lisäksi hän oli viime vuonna mukana ruotsalaisessa tv-sarjassa Deg.

– Olen innostunut uudelleen näyttelemisestä. Välillä tarvitsee uuden alun, Laura totesi.

Kaikki synnit -sarjan toinen tuotantokausi tuli katsottavaksi Yle Areenaan maanantaina 4.7. Televisioesitykset alkavat sunnuntaina 10.7 TV1:ssä kello 21.05.
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
05.07.2022 18:15 | Teksti: Atte Alhainen, Anuliina Liukkonen | Kuvat: MRP Matila Röhr Productions Oy/Yle

Seuraa meitä somessa