fbq
SuoratoistoMaria Veitola teki dokumenttisarjan palkitun ohjaajan Sami Kieksin kanssa – ”Haluamme katsoa yhteiskunnan pimeisiin nurkkiin”
Maria Veitola teki dokumenttisarjan palkitun ohjaajan Sami Kieksin kanssa – ”Haluamme katsoa yhteiskunnan pimeisiin nurkkiin”

Maria Veitola kertoo, että joulukuun lopussa alkava nelisosainen dokumenttisarja Veitola.doc on hänelle pitkäaikaisten haaveiden täyttymys.

– Olen jo kauan halunnut tehdä puhtaasti dokumentaarista televisio-ohjelmaa. Toisaalta viime vuosina on nähty esimerkiksi suoratoistopalveluista, että dokumenttisarjoille on aivan uudenlaista tilausta, Veitola kertoo.

– Oli fantastista, että Maikkari tarjosi lopulta mahdollisuuden tällaisen tekemiseen. Dokumentit kiinnostavat suurta yleisöä, kunhan ne ovat vain tehty tarpeeksi hyvin ja mielenkiintoisista aiheista, Veitola uskoo.

Lue myös: Maria Veitola kertoo ohjelmassaan olevansa kiinnostunut psykedeeleistä: "Maistaisin”

Veitola.doc-jaksojen aiheina ovat huumeet, modernit seksityöläiset, avoimet suhteet ja salaliittoteoriat. Veitola on toteuttanut sarjan yhdessä palkitun ohjaaja-käsikirjoittajan Sami Kieksin kanssa. Kieksin käsialaa ovat muun muassa Ylen suitsutusta keränneet dokumenttisarjat Some Deep Story ja Logged In.

– Mietin aina yhteistyökumppaneiksi parhaita mahdollisia tekijöitä. Olen Samin suuri fani, ja sitten me vain kysyimme, että huvittaisiko häntä alkaa tehdä tällaista sarjaa, Veitola kertoo.

– Minua viehättää Samin töissä se, että niissä pääsee näkemään jotain sellaista, johon ei ole itse aiemmin törmännyt. Huomasin, että meillä on Samin kanssa yhteinen kiinnostus ja haluamme molemmat katsoa yhteiskunnan pimeisiin nurkkiin, Veitola määrittelee.

Veitola.doc alkaa MTV Katsomossa torstaina 29.12. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Veitola.Doc Maria Veitola Sami Kieksi
Veitola.doc-sarjan ensimmäisessä osassa Maria Veitola tapaa ihmisiä, jotka tekevät näkyväksi eri puolia huumeiden käytöstä.


 

01.12.2022 19:30 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Atte Kajova, MTV

Seuraa meitä somessa