fbq
SuoratoistoLeo epäili aluksi,  että ystävä on sekaantunut päihteisiin tai kärsii mielentervysongelmista: "Hän alkoi kutsumaan meitä lampaiksi"
Leo epäili aluksi, että ystävä on sekaantunut päihteisiin tai kärsii mielentervysongelmista: "Hän alkoi kutsumaan meitä lampaiksi"

Mitä tapahtuu, kun paras ystävä alkaa uskoa salaliittoteorioihin ja kutsua sinua lampaaksi? Ina Mikkolan ohjaaman dokumenttisarjan toinen kausi seuraa Leoa ja Mikkoa, joiden ystävyys ajautuu välirikkoon. 

Nuoret miehet tutustuivat laitoksessa ja ovat siitä lähtien olleet kuin veljekset. Toista tuetaan vuorotellen vaikeissa paikoissa ja arjessa jaetaan yhteinen rap-harrastus. 
Koronapandemian myötä Mikko sukelsi salaliittoteorioiden maailmaan, ja pian puheissa alkoivat toistua valtaeliitti, rokotekriittisyys ja kryptovaluutta.

Kun Mikko alkoi jakamaan materiaalia sosiaalisessa mediassa, Leo epäili, että esimerkiksi päihteet ovat tulleet mukaan kuvioihin. 

–  Ajattelin, että nyt alkaa mielenterveys rakoilemaan. Sit mä tajusin, et se on ihan sama Mikko, joka kertoo näit juttuja, ja se oli yllättävää. Mikko on ollu aina semmoinen…Se on ollu aika skeptinen tyyppi. Se ei oo lähtenyt kaikkiin ideoihin mukaan mitä hän nykyisin lähtee. Kyl se yllätti. Missä välissä se frendi muuttui, Leo pohtii jaksossa. 

Lue myös: Ina Mikkola huomasi, kuinka salaliittoteoriat vaikuttavat ihmissuhteisiin – syntyi dokumentti, jossa Anu kohtaa sitkeän "demonin"

Leo kyseenalaisti ystävän muuttuneen maailmankuvan, mistä seurasi sanaharkka ja välien katkeaminen. Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa he eivät ole olleet väleissä muutamaan kuukauteen. 

Leo kertoo, että Mikko on alkanut etsimään tietoa vaihtoehtolähteistä. 

–  Mikko alkoi kutsumaan meitä ”toisinajattelijoita” lampaiksi, Leo toteaa ensimmäisessä jaksossa. 


Mikon sosiaalisen median tilit alkoivat täyttyä erilaisista julkaisuja vaihtoehtotiedosta. Siitä ystävysten välinen sanaharkka lähti liikkeelle. 

– Mä tavallaan ehkä vähän vittuilin, Leo myöntää. 

– Kyl se pahalta tuntu, että hyvä ystävä voi puhua musta tolleen, Mikko puolestaan toteaa. 

Saako Leo ja Mikko korjattuansa välinsä erimielisyyksistä huolimatta? 

Syvään päätyyn -dokumenttisarjan toinen kausi Yle Areenassa ja 8.3. alkaen TV2:lla. 

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
06.02.2023 14:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa