fbq
SuoratoistoKaikki Predator-elokuvat löytyvät nyt Disney+:sta – muistatko vielä nämä suosikkisaagan jatko-osat?
Kaikki Predator-elokuvat löytyvät nyt Disney+:sta – muistatko vielä nämä suosikkisaagan jatko-osat?

Predator – Saalistaja (1987)
Ennen lopullista läpimurtoaan Die Hardilla John McTiernan ohjasi yhden kaikkien aikojen parhaista scifin, kauhun ja toiminnan yhdistelmistä. Alkuperäinen Predator on käänteinen iskuryhmäelokuva, jossa sankarit joutuvat itse metsästyksen kohteeksi. Arnold Schwarzeneggerin johtama kommandoryhmä iskee eteläamerikkalaisten terroristien vankileiriin tarkoituksenaan pelastaa ryhmä vangittuja lentäjiä. Tehtävä paljastuu CIA:n huijaukseksi, mutta se on ryhmän huolista lopulta pienin. Viidakossa vaanii vaara, jonka edessä jopa terminaattori on pulassa.

Predator Schwarzenegger

Predator 2 – saalistaja (1990)
Rikollisen aliarvostetussa kakkososassa Danny Gloverin tulkitsema poliisi taistelee jamaikalaista huumeliigaa ja ulkoavaruuden saalistajaa vastaan lähitulevaisuuden Los Angelesissa. Enkelten kaupunki on muuttunut veriseksi hornankattilaksi tylyssä ja tiivistahtisessa toimintadystopiassa, jonka visualisoinnissa ohjaaja Stephen Hopkins (Yön metsästäjät) tekee vahvaa työtä. Sivuosissa nähdään joukko erinomaisia luonnenäyttelijöitä, kuten Gary Busey, Robert Davi ja Bill Paxton. Kuubalaiskaunotar Maria Conchita Alonso sädehtii kovapintaisessa naispääosassa.

Predator 2

Alien vs. Predator (2004)
Tutkimusryhmä löytää jäänalaisen pyramidin Etelämantereelta. Tutkiessaan sitä lähempää ryhmä vapauttaa joukon verenhimoisia alieneita. Pian paikalle tupsahtaa myös kourallinen predatoreita, jotka käynnistävät sodan lajien välillä. Samannimiseen sarjakuvaan pohjaava spin-off heittää yhteen genrehistorian karismaattisimmat ja suosituimmat avaruushirviöt. Peittelemättömän virtaviivainen ja visuaalisesti viihdyttävä kauhutoimintamättö toimii parhaiten, kun muistaa olla vertaamatta sitä alkuperäisten Alien- ja Predator-saagojen klassikoihin. Jatko-osa Aliens vs. Predator 2 valmistui 2007.

Alien vs. Predator

Predators (2010)
Robert Rodriguezin tuottama jatko-osa tarjoaa suoraviivaista räiskintää, jonka parissa voi jättää aivot narikkaan. Adrien Brody johtaa murhaajista ja palkkasotureista koostuvaa joukkoa, joka kaapataan ja tiputetaan vieraalle planeetalle. Abduktion takana ovat saalistajat, jotka käyttävät ihmisiä metsästykseen. Predatorsin tarina ei voisi olla pelkistetympi. Lattea juoni raivaa tilaa raskaan luokan toiminnalle ja tehostevyörylle, jonka visualisoinnissa ohjaaja Nimród Antal (Kontroll) tekee hyvää työtä. Ääniraidalla kuullaan alkuperäisen Predatorin riipivää musiikkia.

Predators

The Predator (2018)
Alkuperäisessä klassikossa näytelleen Shane Blackin ohjaama The Predator on riemastuttava verisirkus, joka on ohjattu ja käsikirjoitettu poikkeuksellisella tyylitajulla ja nokkeluudella. Tarina tarkentuu kylmäveriseen tiedenaiseen ja joukkoon hylkiösotilaita, jotka joutuvat yhdistämään voimansa taistelussa ikonista saalistajaa vastaan. Blackin visio viihdyttää ja saa sarjan fanin hymyilemään. Se myös onnistuu tavoitteessaan tutkia vakavasti predatorin mytologiaa sekä laajentamaan sitä.

The Predator

Seuraa meitä somessa