fbq
SuoratoistoBridgerton teki uuden katsojaennätyksen Netflixin katsotuimpana sarjana – kriitikot moittivat intialaisten esittämistä väärällä tavalla
Bridgerton teki uuden katsojaennätyksen Netflixin katsotuimpana sarjana – kriitikot moittivat intialaisten esittämistä väärällä tavalla

Jo ensimmäinen kausi nousi ilmestyttyään joulukuussa 2020 palvelun kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi. Toinen kausi on ollut ensimmäistäkin suositumpi, ja se on nyt Netflixin kaikkien aikojen katsotuin englanninkielinen sarja. Jos listaukseen otetaan mukaan kaikki sarjat, sen ohi menee vain korealainen jättihitti Squid Game.

Bridgerton sijoittuu 1800-luvun alun Lontoon ylhäisöpiireihin, ja toinen kausi keskittyy Jonathan Baileyn esittämän Anthony Bridgertonin suhde-elämään. Keskiössä on myös Intiasta Englantiin muuttava Sharman perhe.

Tästä uusi kausi on saanut osakseen myös kritiikkiä. Sarjaa on syytetty Englannin siirtomaavallan kiillottamisesta, intialaisten stereotyyppisestä esittämisestä ja lukuisista epätarkkuuksista Intian kulttuurin kuvaamisessa.

Netflix on juuri ilmoittanut, että Bridgertonia tehdään lisää ainakin kaudet kolme ja neljä.

Lue myös: Tältä näyttää uusi Downton Abbey -elokuva – tarina sijoittuu nyt Ranskaan

21.04.2022 17:45 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Netflix

Seuraa meitä somessa