fbq
SuoratoistoArnold Schwarzeneggerin poika Patrick kiinnostui tosielämän murhamysteeristä – tähdittää HBO:n uutta The Staircase-sarjaa
Arnold Schwarzeneggerin poika Patrick kiinnostui tosielämän murhamysteeristä – tähdittää HBO:n uutta The Staircase-sarjaa

The Staircase-sarjassa seurataan yhdysvaltalaista true crime -toimittajaa Michael Petersonia, jota syytettiin vaimonsa Kathleenin murhasta joulukuussa 2001. Vaikka tapauksesta onkin kulunut jo yli 20 vuotta, on tapaus edelleen hyvin pinnalla, sillä Kathleenin kuolemaan johtaneet tapahtumat ovat olleet niin arveluttavia.

Sarjan nimi johtaa juurensa siihen, että Kathleenin ruumis löytyi perheen omakotitalon portaiden juurelta, ja poliisit uskovat Michaelin murhanneen vaimonsa. Jännittävän oikeudenkäynnin aikana selviää yllättäviä yksityiskohtia Michaelista ja avioparin suhteesta.

Draamasarjan keskiössä on Michaelin perhe, joka joutuu oikeudenkäynnin myötä kohun keskiöön. Colin Firth näyttelee Michael Petersonia ja Toni Collette Kathleen Petersonia. Sophie Turner ja Michael Stuhlbarg ovat myös merkittävissä rooleissa minisarjassa.

Dokumenttisarja tuli tutuksi

Arnold Schwarzeneggerin poika Patrick Schwarzenegger näyttelee yhtä Michaelin lapsista, Todd Petersonia. Hän kertoo Katson haastattelussa olevansa dokumenttisarjan suuri fani.

– Suuri syy siihen, että lähdin mukaan tähän draamasarjaan oli se, että katsoin sen dokkarisarjan perheeni kanssa koronapandemian aikana, Patrick toteaa.

Patrick haki juuri Toddin roolia. Koe-esiintyminen oli kuitenkin hieman erilainen, sillä sarjaa alettiin tekemään koronapandemian aikana.

– Tein ensimmäistä kertaa ikinä koe-esiintymiseni etänä. Castingin jälkeen sain tietää, ketkä kaikki muut olivat mukana projektissa. On kunnia saada olla osa tätä hienoa sarjaa.

The Staircase.

Melkein oikeat veljekset

Patrick kertoo valmistautuneensa rooliaan varten perehtymällä oikean elämän Todd Petersoniin.

– Halusin oppia hänestä kaiken, mutta kuitenkin tuoda omia vaikutteita rooliin. Oli myös tärkeää tutkia, millainen suhde hänellä on muihin ihmisiin, jotka ovat mukana sarjassa.

Patrickin hahmolla on hyvin läheinen suhde Clayton-veljeensä, jota näyttelee Dane DeHaan. Dane istuu Patrickin vieressä videohaastattelun aikana. Juttelutuokion aikana huomaa selkeästi, että näyttelijöiden välille on muodostunut hyvin läheinen suhde. He vitsailevat kysymyksien välissä kuin oikeat veljekset.

– Halusimme luoda dynaamisen veljessuhteen, ja kävimme frisbeegolfaamassa yhdessä, he paljastavat.

The Staircase alkaa HBO Maxilla perjantaina 6.5.

Juttua muokattu 11.5.: Jutusta poistettu virheellinen maininta siitä, että The Staircase -draamasarja perustuisi samannimiseen dokkarisarjaan. Draamasarja perustuu myös tositapahtumiin, ja sarjat ovat kaksi täysin itsenäistä teosta.