fbq
HaastatteluTiesitkö? Näyttelijä Marc Gassot tunnetaan tv-roolien ohella myös toisenlaisesta esiintymistaidosta: voi vuotaa ajattelematta roolitöihin
Tiesitkö? Näyttelijä Marc Gassot tunnetaan tv-roolien ohella myös toisenlaisesta esiintymistaidosta: voi vuotaa ajattelematta roolitöihin

Pysäyttäkää Nyqvist -sarjassa agentti Härköstä näyttelevä Marc Gassot on yksi Suomen tunnetuimpia miimikoita, mutta näkyykö se hänen näyttelemisessään?

Gassot sanoo, ettei hän tietoisesti hyödynnä näyttelemisessä miimikon taitojaan. Hän toteaa kuitenkin jonkinlaisen kehollisen ajattelun vuotavan ehkä ajattelemattakin hänen roolitöihinsä.

Pysäyttäkää Nyqvist -sarja sisältää muutamia action-kohtauksia. Gassot'n mielestä mieleenpainuvin oli sarjan ykkösjaksossa nähtävä vankilakohtaus, jossa hänen esittämänsä agentti Härkönen ottaa yhteen toisen vangin kanssa.

– Tosi harvoin pääsee tekemään mitään action-pläjäyksiä Suomessa, Gassot sanoo. 

– Joskus silloin nuorempana tuli treenattua jotain itsepuolustuslajeja, niin nyt oli kiva verestää vähän niitäkin taitoja.

Lue myös: Venäjän sotatoimet siirsivät Ylen kohusarjan julkaisua – Pysäyttäkää Nyqvistin pelättiin aiheuttavan paniikkia katsojissa

Gassot ei tällä hetkellä haaveile mistään tietyistä rooleista, vaan hän on enemmän kiinnostunut siitä, kenen kanssa hän töitä tekee. 

Marc Gassot agentti Härkösen roolissa Pysäyttäkää Nyqvist -sarjassa
Marc Gassot agentti Härkösen roolissa Pysäyttäkää Nyqvist -sarjassa.

 

Pysäyttäkää Nyqvist -sarjassa agentti Härkönen laulaa toisinaan tunnettuja karaokebiisejä. Gassot ei itse ole karaokemiehiä, mutta hänestä oli kiinnostavaa pohtia, millä tavoin hänen esittämänsä kovaksi keitetty agentti esittää laulut. 

– Ääni on niin kauhean paljastava, Gassot toteaa. 

Lue myös: Mies joka kuoli -uutuussarjaa tähdittävä Jussi Vatanen paljastaa tähyävänsä kansainväliselle uralle: ”Kielijutut vähän rajoittaa”

Marc Gassot nähdään myös Ylen TV2-kanavalla keskiviikkona 6.7. uusintana starttaavassa Suden hetki -sarjassa, jossa hän esittää omalaatuista terapeutti Koistista.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Pysäyttäkää Nyqvist Yle Areenassa ja TV1-kanavalla klo 21.00 alkaen. Suden hetki Yle Areenassa ja TV2-kanavalla 6.7. alkaen 

26.06.2022 12:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa