fbq
HaastatteluSirkka eli 18-vuotiaaksi asti lestadiolaisena – kaksi vuotta myöhemmin hän hakee malliksi tv:ssä: ”En tiennyt, että tällainen ohjelma on edes olemassa”
Sirkka eli 18-vuotiaaksi asti lestadiolaisena – kaksi vuotta myöhemmin hän hakee malliksi tv:ssä: ”En tiennyt, että tällainen ohjelma on edes olemassa”

20-vuotias, juuri Oulusta Tampereelle muuttanut Sirkka on yksi syyskuussa alkavan Huippumalli haussa -ohjelman mallikokelaista.

Ei ole kuin kaksi vuotta, kun lähihoitajana työskentelevä oululaisnainen teki käänteentekevän ratkaisun. Hän päätti erota lestadiolaisuudesta. Päätös ei ollut suinkaan hetken mielijohde vaan pitkän prosessin tulos. 

– Se ei ollut mikään helppo päätös, Sirkka kertoo Katsolle. 

Lue myös: Huippumalli haussa -ohjelman mallihaku oli ensi kertaa kaikille avoin – tällaisia ovat uudet kilpailijat

S
Sirkka (kesk.) haaveilee mallinurasta ulkomailla. 

Nyt kupliva ja elämäniloinen Sirkka on siinä hetkessä, missä hän halusi olla jo pienenä. Lapsena Sirkka käveli usein kotona korkokengät jalassaan mielikuvituksen tuottamaa catwalkia pitkin. Haave mallinurasta kuitenkin jäi, sillä Sirkan mukaan ammattia ei lestadiolaisuudessa katsota hyvällä. 

Sirkka oli työntänyt haaveensa taka-alalle ja jatkoi elämäänsä. Keväällä 2022 hänen poikaystävänsä, nykyisin entisen, äidin ystävä vinkkasi Sirkalle Huippumalli haussa -ohjelmasta, jonne oli käynnistynyt haku. Sirkka ei empinyt vaan kirjoitti oitis hakemuksen. Sirkka ei tiennyt, että tämänkaltainen ohjelma on olemassa. 

– Kun on ex-lestadiolainen, niin en ole edes tiennyt, mitä kaikkea ohjelmia on olemassa, koska en ole saanut katsoa televisiota. 

Sirkka kertoo, että hänellä jäi paljon elämässään epätietoon asioita. 

– Jos mietit, että elää 18 vuotta tietyssä ympäristössä, niin kaikki sen ulkopuolelta jää unholaan. Minulla ei ole mitään hajua ikonisista elokuvista, en ole katsonut edes Leijonakuningasta! En mitään lastenohjelmia. Enkä tiedä myöskään mitään klassikkobiisejä, jotka saattaa olla ystäville tuttuja. 

Osa Sirkan läheisistä on ottanut hyvin hänen ohjelmaan osallistumisen. Osa ei. 

– Mutta kyllä hekin ovat hyväksyneet asian pikkuhiljaa.

Sirkka haaveilee, että voisi tulevaisuudessa keskittyä täysillä mallintöihin ja tähdätä ulkomaille. 

– Haluan päästä kokeilemaan kaikkea uutta ja päästä tekemään sitä itse työtä. 

D
Huippumalli haussa -ohjelman uudella kaudella on toinen toistaan upeimpia ja persoonallisimpia mallikokelaita. 

Huippumalli haussa alkaa MTV Katsomossa 12.9. ja MTV3-kanavalla 15.9. Ohjelmasta ilmestyy neljä jaksoa MTV Palveluun, joista nähdään kooste MTV3-kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
03.08.2022 18:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa