fbq
HaastatteluNäin Huippumalli haussa -ohjelman kulisseissa syödään: "Olen kuullut, että jotkut mallit syövät pumpulia"
Näin Huippumalli haussa -ohjelman kulisseissa syödään: "Olen kuullut, että jotkut mallit syövät pumpulia"

Suosittu Huippumalli haussa -sarja palaa televisioon syyskuussa. MTV:llä käynnistyvä kausi on päivitetty vuodelle 2020, ja haussa onkin karismaattinen, muuntautumiskykyinen tulevaisuuden huippumalli. Uudella kaudella ei etsitä mallia niin sanotun vanhan muotin mukaan, vaan kilpailu on kaikille avoin. 

Lue myös: Huippumalli haussa -ohjelman mallihaku oli ensi kertaa kaikille avoin – tällaisia ovat uudet kilpailijat

Tulevalla kaudella 14 mallikokelasta asuu kuusi viikkoa yhdessä saman katon alla. Mallimaailmaa ajatellen voisi kuvitella, että talossa asuessaan kokelaat joutuvat noudattamaan tarkkaa ruokavaliota ja liikuntaohjelmaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan talossa saa asua sellaisena kuin on. 

Ohjelman kautta ystävystyneillä Mariella, 19, ja Mintulla, 22, molemmilla on syömishäiriötaustaa. Minttu sairastui syömishäiriöön jo 12-vuotiaana, hän on joutunut kamppailemaan bulimian ja anoreksian kanssa. 

– Olen pari vuotta voinut sanoa olevani terve, vaikka sairaus onkin ikuinen. Sen vuoksi uskaltauduin hakemaan ohjelmaan mukaan, pari vuotta sitten se ei olisi tullut kuuloonkaan. 

k
Minttu, 22, on kamppaillut omakuvan kanssa. 


Kummallakaan tilannetta ei ole helpottanut se, että hakiessaan mallitoimistoihin sieltä ei monesti tullut edes vastausta, vain tiukka ei kiitos. Tämä söi molempien itsetuntoa. 

– Kun hain mallitoimistoon, niin olin todella laiha. Syömiseni ei ollut hirveän hyvää silloin. Ajattelin, että nyt olen ainakin mitoissani. Se ei helpottanut, kun sain aina kieltävän vastauksen. Sitten päätin, että jatkan elämääni ja annan haaveideni olla, Marie toteaa. 

Minttu on taistellut nuoruudesta omakuvan kanssa. 

– Kieltävien vastausten myötä se alkoi vääristyä entisestään. Alkoi uskoa niihin, Minttu toteaa. 

Molemmat antavat kiitoksensa tuotannolle, joka piti heistä hyvän huolen ja piti huolta siitä, että he saavat riittävästi ruokaa. 

– Saimme syödä mitä ikinä halusimme. Ei ollut yhtään sellaista oloa, että nyt pitää olla päivä syömättä, jotta näyttää hoikalta, Marie kertoo Katsolle ohjelman lehdistötilaisuudessa. 

T
Marie ei suostu dieetteihin, joita mallimaailmassa kuullaan. 

Ennen mediasta sai lukea mallien äärimmäisistä dieeteistä pysyäkseen muotissa, tällainen ajatusmalli oli ystävysten mukaan tipotiessään ohjelmassa.

 – Olen kuullut, että jotkut mallit ovat syöneet jopa pumpulia, mutta minä en kiitos siihen suostu. 

– Lempiruokani on varmaan chicken wingsit, ja me syötiinkin niitä Marien kanssa monena iltana. Oli ihanaa, kun sai sitä ruokaa, mitä pyysi. Kirjoitettiin vaan listaa, ja tuotanto hankki, Minttu kiittelee. 

Huippumalli haussa -ohjelman uusi kausi alkaa MTV Katsomossa 12.9. ja MTV3-kanavalla 15.9.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
07.08.2022 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa