fbq
HaastatteluMarko Björsin Rakkauden seikkailu poiki uskomattoman palautetulvan – katsojat itkevät ja hyppivät kaulaan
Marko Björsin Rakkauden seikkailu poiki uskomattoman palautetulvan – katsojat itkevät ja hyppivät kaulaan

1990-luvulta saakka julkisuudessa nähty Marko Björs on pitänyt aikaisemmin yksityiselämänsä visusti salassa. 
Moni ratsastusvalmentajaa julkisuudessa seurannut oli ällikällä lyöty, kun vuoden alussa ilmoitettiin hänen tähdittävän uutuussarjaa, jossa hän etsii itselleen miespuolista kumppania. Björs ei ollut kommentoinut aikaisemmin parisuhdettaan saatikka seksuaalista suuntautumistaan. 
 
Osallistuminen kannatti, sillä sarja on puhuttanut kosolti. Björs on saanut katsojilta lähes 8 000 yksityisviestiä sosiaalisessa mediassa. Niitä on tullut yllättäviltäkin tahoilta, kuten jääkiekkoilijoilta, laulajilta ja monilta sellaisilta, joiden hän ei olisi uskonut katsovan sarjaa. 
 
– Kaikkiin en ole ehtinyt luonnollisesti vastaamaan, mutta niitä joita olen lukenut, olen itkenyt ja nauranut samaan aikaan. Siellä on niin koskettavia viestejä, Björs toteaa ja jatkaa: 
– Olen saanut viestejä kasikymppisiltä mies- ja naispareilta, jotka kertovat, että he ovat jääneet koukkuun tähän ohjelmaan ja toivovat, että tällainen olisi ollut mahdollista joskus heidän nuoruudessaan. 

Lue myös: Rakkauden seikkailu: Ticon paljastus romani- ja helluntalaistaustastaan vetää Marko Björsin hiljaiseksi: ”Tuli surullinen olo”

Marko Björs
Marko Björs vietti kuukauden sulhaskandidaattien kanssa Etelä-Afrikassa. 

Lue myös: 10 sinkkumiestä lähtee Rakkauden seikkailuun Marko Björsin kanssa – tällaisia he ovat: Insinööri, tanssija…

 Yksityisyyden verho kiinni

Björs ei olisi uskonut, että ohjelmasta ja hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan olisi noussut näin suuri kohu. 

– Niin kauan, kun tällaiset aiheet puhuttavat, on niistä tärkeää puhua, sillä se kertoo, että asian suhteen on vielä tekemistä. 

Sosiaalisen median lisäksi Björsiä on lähestytty myös kasvotusten. Ihmiset ovat tulleet halaamaan häntä kaduilla kertoen tarinoitaan. 

– Lentokoneessa yksi lentoemäntä istui viereeni ja kertoi itkien tarinansa.

Björs ei ollut alkuun suostua sarjan tähdeksi, mutta on myöhemmin ollut kiitollinen siitä, että päätti kirjoittaa sopimuspaperin viime vuoden heinäkuussa. 
 
– Nyt kun olen huomannut, että ohjelmalla on tällainen vaikutus, niin olisi ollut sääli, jos tätä ei olisi tehty. 

Björs on avannut ohjelman myötä itseään julkisuudessa enemmän kuin koskaan aiemmin. Kun ohjelma päättyy, aikoo hän vetää yksityisyyden verhon takaisin kiinni. 

– Luonnollisesti tulen tämänkin jälkeen olemaan julkisuudessa, sillä selostan urheilua, teen korusarjaa ja myyn valmennuksia. Ohjelman jälkeen on kuitenkaan turha kysyä yksityiselämästäni, sillä haluan suojella läheisiäni. 
– En tule antamaan tulevaisuudessa parisuhdehaastatteluja tai vastaavanlaisia, Björs toteaa Katsolle ystävälliseen tyyliinsä. 

Lue myös: Kommentti: Marko Björsin Rakkauden seikkailu naurattaa ja itkettää – ja on upeinta tv:ssä juuri nyt

Marko Björs – Rakkauden seikkailu keskiviikkoisin discovery+-palvelussa ja klo 20.00 TV5-kanavalla. 

12.04.2022 14:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa