fbq
HaastatteluJoonas Nordman tuo televisioon rapakon takaa ohjelman, jossa törkeydellä saa kunniaa: Tämä ei ole mikään lastenohjelma!
Joonas Nordman tuo televisioon rapakon takaa ohjelman, jossa törkeydellä saa kunniaa: Tämä ei ole mikään lastenohjelma!

Miltä tuntuisi, jos televisiostudiossa sinut istutettaisiin kameroiden eteen kuuntelemaan, kun muut ihmiset heittävät sinusta herjaa ja törkeyksiä?
Suomalainen tv-kansa pääsee pian katsojan rooliin tällaisessa konseptissa, kun toimittaja-juontaja ja koomikko-näyttelijä Joonas Nordman tuo roustaamisen, suomalaisittain grillaamisen, rapakon takaa suomalaistelevisioon. 

Neliosaisessa Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmassa julkisuudesta tutut kasvot tulevat kuulemaan itsestään herjaa roustaajilta, eli henkilöiltä, joiden tehtävänä on keksiä nokkelia törkeyksiä. Sellaisia, jotka saavat niin katsojat kuin itse kohteenkin nauramaan. Roustattavaksi joutuvat myös itse juontaja ja roustaajat, jotka grillaavat toinen toisensa. Lopuksi myös illan päätähti pääsee avaamaan salaisen sana-arkkunsa. Törkeyksiä saa heittää luvan kanssa!

Lue myös: Joonas Nordman: Huumoria pitää miettiä nykyään tarkkaan

Säännöt katsojille

Äkkikuulemalta roustaaminen saattaa kuulostaa hyvin raa`alta. Kaiketi sen on kuitenkin tarkoitus saada hymy huulille. Siksi Nordmanin mukaan se on taiteen laji. 

– Sen tavoitteena on, että katsojille ja vieraille tulee reaktio: Voi kauhea, sanoiko se oikeasti noin, mutta silti mua naurattaa, Nordman kertoo Katsolle. 

Hyvään roustaamiseen tarvitaankin Nordmanin mukaan tietyt ainekset: henkilön, jota roustataan, tulee olla tarpeeksi ansioitunut ja menestynyt omalla alallaan. 

– Kunnon rousti ei saa jäädä kädenlämpöiseksi, vaan sen pitää olla riittävän törkeä.

Myös katsojien on hyvä tietää muutama pelisääntö roustaamisesta ennen ohjelman katsomista. Nordman korostaa, ettei ohjelma ole mikään komediapaneeli, jota voisi katsoa lasten kanssa. 

– Tämä on tosi isosti K-16. Lisäksi katsojia on syytä muistuttaa siitä, että se on tietynlainen kupla, jonka sisällä kaikki tapahtuu. Oikeasti me studiossa olijat pidämme toisistamme, eikä kukaan oikeasti vihaa toisiaan. Grillaamisessa periaatteessa kilpaillaan siitä  kuka pystyy olemaan törkeydessään se kaikista nokkelin ja neroin.

Joonas Nordman
Ohjelman kunniavieraina nähdään Riku Rantala, Jouni Hynynen, Vappu Pimiä ja Miika Nousiainen.
Grillaajina Köpi Kallio, Ina Mikkola, Jaakko Saariluoma, André Wickström ja Fathi Ahmed, Ali Jahangiri, Kirsi Alm-Siira, Janne Kataja, Jenni Poikelus, Janne Porkka, Niina Lahtinen, Ville Myllyrinne, Mari Perankoski ja Cristal Snow.


Nordmanilla on kertynyt kokemusta hiillostamisesta vuosien saatossa, ja nyt se nähdään ensimmäistä kertaa televisioituna. Nordman äityy muistelemaan Katsolle vuosien takaista tapahtumaa Porissa, kun Satakunnan Demarit järjestivät roustaustilaisuuden. Törkyjen kohteena olivat itse poliitikot Krista Kiuru ja Antti Rinne. Yli 200-päinen yleisö oli Nordmanin mukaan ikähaarukaltaan ”kuudenkymmenen ja kuoleman väliltä”.

– Voin sanoa, että Satakunnan 75-vuotiaat ja sitä vanhem¬mat demarit nauroivat kuset housuissa. Ne, joilla oli vaipat, ne ei välttämättä pitäneet, ja elinvuosia tuli varmasti lisää, sillä nauru pidentää ikään.

Roustaamiseen liittyy Nordma¬nin mukaan kielletty tunne, joka onkin yhtäkkiä sallittua roustaamisessa. 

– Siihen liittyy sellainen luvattomuuden ja tuhmuuden kiima. Vihdoinkin saa sanoa törkeästi. 


Joonas Nordman Show: Grillikausi lauantaisin kello 21 alkaen MTV3-kanavalla.

16.04.2022 10:25 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV, Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa