fbq
HaastatteluExit-sarjassa vedetään kokaiinia ja irstaillaan  – Olli Rahkonen paljastaa, mitä näyttelijät vetävät nenäänsä oikeasti
Exit-sarjassa vedetään kokaiinia ja irstaillaan  – Olli Rahkonen paljastaa, mitä näyttelijät vetävät nenäänsä oikeasti

Muun muassa Harjunpää-roolistaan tunnettu Olli Rahkonen kertoo Katsolle, että Exit-sarjan Norjan version katsoneet tulevat tunnistamaan kotimaisessa versiossa  samat tapahtumat. Yksittäisiä asioita niissä on kuitenkin muutettu. 

Olli näyttelee sarjassa Kristiania, joka mukailee alkuperäisversion Henrik Kranzin (Tobias Santelmann) henkilöhahmoa. Henrikin tavoin Kristianilla on nelilapsinen perhe. Se ei estä miestä kuitenkaan sikailemasta. 

Olli kuvailee roolihahmoaan makeilevaksi tyypiksi ja ihmiseksi, joka on suoraan sanottuna perseestä. Hän näyttelee kuitenkin mieluummin roolia, joka provosoi kuin tasapaksua prinssin roolia. 

 – Mitä kauempana roolihenkilö on omasta itsestäni, sitä mielenkiintoisempaa sitä on näytellä. Se on jopa helpompaa, Olli pohtii Katsolle.

Vaikka Kristianin roolissa on paljon piirteitä Henrikistä, Olli muistuttaa, ettei roolihahmoa ole suinkaan plagioitu. 

– Se on mahdotonta, sillä jokainen roolihahmo on omansa.

Lue myös: Sarja-arvostelu: Harjunpäässä heittäydytään poliisiarjen hirveyksiin

Henrik

Sarjassa rikkautta luodaan rekvisiitalla. Överihintaisilla autoilla, luksusasunnoilla ja arvokkailla vaatteilla. Näyttelijälle ne ovat Ollin mukaan kuitenkin toissijaisia roolihahmoon uppoutuessa. Tärkeintä on mieli. 

– Se rikkaus pitää saada omaan mielenmaisemaan. Näissä roolihahmoissa on pitänyt saavuttaa mieli, jossa elämäntapa oikeuttaa kohtelemaan huonosti naisia ja puhumaan rumasti muista ihmisistä. Tässä roolissa kusipäisyys on hyvä juttu. Mitä härskimmäksi sitä vie, sen parempi, Olli toteaa.

Sarjassa päähahmot tykkäävät rietastella. Huumeet ja alkoholi ovat nelikon arkipäivää. Ollin mukaan tällaisia kohtauksia sarjassa tullaan näkemään, mutta ne eivät ole suinkaan pelkkää örvellystä. 

 – Sellaista ei olisi pidemmän päälle kiva katsoa tai näytellä, jos vaan örvellettäisiin. Sarjassa huumeiden käyttö voi näkyä esimerkiksi jalan tärinänä.

Huumeiden käyttöä ei voi opiskella, mutta mallia voi ottaa. Olli on katsonut tällaisia sarjoja, joissa huumeidenkäyttö on arkipäivää. Esimerkiksi huumeparoni Pablo Escobarista kertovasta Narcos-sarjasta

  – Me vedämme nenään kuvauksissa B-vitamiinia. Siitä ei ole kuulemma haittaa, joten voimme huoletta käyttää sitä kohtauksissa. Kyllähän se lisää aitoutta, kun joudumme laittamaan vierasesinettä nenäämme, Olli naurahtaa.

Exit tulossa syksyllä C Morella. 
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
10.06.2022 12:45 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Timo Korhonen, FremantleMedia Norge

Seuraa meitä somessa