fbq
HaastatteluAku Louhimiehen suursarja Suomeen kohdistuvasta hyökkäyksestä on nyt hyvin lähellä toteutumista: ”Rahoituksesta puuttuu enää pieni pala”
Aku Louhimiehen suursarja Suomeen kohdistuvasta hyökkäyksestä on nyt hyvin lähellä toteutumista: ”Rahoituksesta puuttuu enää pieni pala”

Aku Louhimies on tunnetusti Suomen kiireisimpiä ja kysytyimpiä ohjaajia, jolla on yhtä aikaa monta rautaa tulessa. Myös Louhimiehen aiemmat työt kiinnostavat edelleen, varsinkin yli miljoona katsojaa Suomessa kerännyt Tuntematon sotilas, joka julkaistaan uudelleen valikoiduissa teattereissa itsenäisyyspäivänä.

Yksi Louhimiehen kiinnostavimmista projekteista on ollut jo pitkään toimintajännityssarja Konflikti, jonka ohjaaja on ideoinut sen käsikirjoittaneiden Andrei Alénin, Jari Rantalan ja romaanikirjailija Helena Immosen kanssa.

– Se on lähitulevaisuuteen sijoittuva trillerisarja, jonka alussa Suomeen kohdistuu hybridihyökkäys. Vihreäasuiset miehet ottavat pienen kaupungin haltuunsa, jonka jälkeen seurataan miten kansakunta reagoi tilanteeseen. Kyseessä on ns. premium content -projekti, jolle etsitään kumppaniksi merkittävää kansainvälistä suoratoistopalvelua. Jos kaikki menee hyvin, niin sarjan kuvaukset voidaan käynnistää aikaisintaan kesällä 2023.

Näin Louhimies kertoi Katsolle tämän vuoden tammikuussa. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Nyt ohjaaja kertoo, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti myös sarjan luonnetta.

– Sarjaa on päivitetty ja käsikirjoitettu osin uusiksi. Aihe on nyt entistä ajankohtaisempi, ja olemme kaikki enemmän varuillamme maailmantilanteesta kuin vielä vuoden alussa.

Louhimiehen mukaan sarjan inhimillinen näkökulma on pysynyt silti samana.

– Meitä kiinnostaa edelleen tutkia, miten tavallinen suomalainen ihminen reagoi tällaisessa tilanteessa. On selvää, että suhtautumisemme on muuttunut radikaalisti vuoden sisällä. Ja taatusti se on erilaista kuin 1930- ja 40-lukujen sotiemme aikana.

Aku Louhimies

Maailmantilanteen muuttumisen lisäksi Aku on onnistunut vuoden aikana edistämään sarjan rahoitusta niin pitkälle, että kuvauksia voidaan jo sunnitella ensi vuoden alkupuolelle.

– Rahoituksesta puuttuu enää viimeinen pieni pala. Pääsemme mahdollisesti aloittamaan kuvaukset ehkä jo ensi keväänä tai kesällä. Silloin sarja valmistuisi itsenäisyyspäiväksi 2024.

Tänä vuonna useita matkoja Los Angelesiin tehnyt Louhimies myöntää, että mukaan on tulossa erittäin iso yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, mutta ei voi vielä paljastaa sen nimeä.

– Sitten kun rahoituksen viimeinenkin pala on varmistunut ja kaikkien nimet papereissa, niin voimme julkistaa koko projektin. Konflikti on suurin Suomessa koskaan tehty tv-sarja. On selvää, että siihen tarvitaan merkittäviä yhteistyökumppaneita. Haluamme, että sarjan näkevät kaikki suomalaiset sekä mahdollisimman moni myös ulkomailla.

Lue myös: Minna Haapkylä hyödynsi kaksoisrooliaan Kuplan tuottajana ja näyttelijänä: ”En maksanut itselleni palkkaa näyttelemisestä”

Akun mukaan hänen ohjaamansa Tuntematon sotilas ja sen valtava menestys Suomessa ovat helpottaneet Konfliktin esittelyä rapakon takana.

– Se on toiminut neuvotteluissa eräänlaisena demona ja käyntikorttina. Tuntematon sotilas herättää kiinnostusta ulkomailla yhä enemmän, osin tietenkin Ukrainan tilanteen vuoksi.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
29.11.2022 14:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Seuraa meitä somessa