fbq
ElokuvatMimosa Willamo lumoutui vastanäyttelijänsä silmistä Sisu-elokuvassa: ”Se oli todellinen oh my god -hetki”
Mimosa Willamo lumoutui vastanäyttelijänsä silmistä Sisu-elokuvassa: ”Se oli todellinen oh my god -hetki”

Jalmari Helanderin (Rare Exports, Big Game) ohjaama ja käsikirjoittama Sisu-uutuuselokuva kertoo Aatami Korvesta, joka Lapin sodan aikoihin löytää kultaa. Lapista poltetun maan taktiikalla pakenevat natsi-Saksan joukot saavat vihiä kultalastista ja yrittävät ryöstää sen Aatamilta.

Mimosa Willamo esittää Sisussa saksalaisten vangiksi joutunutta Ainoa.

– Hän on eräänlainen natsien kaappaamien naisvankien johtohahmo. Asenteeltaan hän on kuitenkin kaikkea muuta kuin vangittu. Hän on rohkea ja röyhkeäkin, hyvin voimakastahtoinen hahmo, Willamo kertoo.

Willamolla ja päähahmon Aatamin esittäjällä Jorma Tommilalla ei ollut kovin montaa yhteistä kohtausta.

– Sitten, kun me vihdoin pääsimme kuvaamaan yhdessä, niin Jorman hahmo Aatami oli jo niin yltä päältä veressä, ruudissa ja saastassa, ettei Jormasta näkynyt kuin silmät, Mimosa muistelee.

– Olin ylipäänsäkin vähän jännittynyt siitä, että pääsen näyttelemään maineikkaan Jorma Tommilan kanssa, ja sitten sieltä kaiken lian alta näkyivät vain ne mahtavat silmät. Se oli näyttelijänä todellinen ”oh my god” -hetki, Mimosa kuvailee.

Lue myös: Sisu-suomalaiselokuva kahmi palkintoja Espanjassa

Willamolla oli koko projektiin voimakas uutuudenviehätys. 

– En ole koskaan päässyt kuvaamaan kunnon toimintaa, joten ihan itsekkäistä syistä oli mahtavaa olla mukana. Jos haluaa tehdä tällaisen projektin Suomessa, niin ei voi oikeastaan kuvitella parempaa tyyppiä sen tekemiseen kuin Jalmari Helander.

– Mukana oli muitakin tuntemiani todella ammattitaitoisia ihmisiä. Pääsin ikään kuin valmiiseen pöytään seuraamaan mestareita ja itse hulluttelemaan sinne väliin. 

Toisaalta toiminta- ja sotaelokuvan käsikirjoituksen lukeminen oli aivan erilaista kuin vaikkapa draamallisempien elokuvaprojektien kohdalla. Repliikkejä esimerkiksi on huomattavan paljon vähemmän.

– Siinä pitää sitten maalailla itse paljon sitä mielessään, että miltähän se tulee näyttämään. Luotin silti Jalmarin visioon täydellisesti, ja tiesin, että kuvakäsikirjoitukset on tehty huolellisesti. Kaiken tämän muotoutuminen valmiiksi elokuvaksi on sellaista leffanörtille todella kiinnostavaa juttua, jota oli kiva päästä seuraamaan vierestä, Willamo iloitsee.

Sisu elokuvateattereissa 27.1.2023 alkaen.

Sisu

25.01.2023 14:25 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Kai Joronen, Antti Rastivo/Freezing Point Oy

Seuraa meitä somessa