fbq
ArtikkelitSamu Haber juontaa Uuden Musiikin Kilpailun
Samu Haber juontaa Uuden Musiikin Kilpailun

Laulaja Samu Haber tulee juontamaan vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailun helmikuussa.

Ylen tiedotteessa myös kerrotaan, että Samu tulee esiintymään lähetyksessä.

Sunrise Avenue -yhtyeestä tunnettu artisti haluaa varmistaa, että UMK-finalistit yltävät mahdollisimman hyvään lopputulokseen.

- Olen UMK:ssa duunissa ja osana koneistoa, joka palvelee artisteja. Heitä jännittää, ja valtaosa hommasta on, että saamme ohjaajien, valaisijoiden, puvustajien ja muiden kanssa esiintyjistä kaiken irti, Haber kertoo.

Hän kertoo juontopestin tulleen yllätyksenä.

- UMK-pesti kruunaa minulle mielettömän hienon vuoden, johon on kuulunut muun muassa Sunrise Avenuen jäähyväiskiertue, uusi suomenkielinen albumi ja sitä seurannut loppuunmyyty soolokiertue, Haber kuvailee tiedotteessa.

Lue myös: Euroviisuissa historiallinen sääntömuutos – finalistit valitaan yleisöäänillä

Samu Haber
- Haaveeni on, että pääsen helmikuussa julistamaan UMK:ssa voittajan, joka selättää muut myös Liverpoolissa ensi toukokuussa, Samu kertoo tiedotteessa.

Haberin soolouran debyyttialbumi, Pelastetaan Maailma, julkaistiin syyskuussa 2022 ja se menestyi erinomaisesti: kultalevyrajan, eli 10 miljoonaa striimiä, ylittänyt albumi tunnetaan erityisesti hittisingleistään Enkelten kaupunki, Täältä tullaan ja .

Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa eli UMK:ssa valitaan Suomen edustaja Euroviisuihin. Eurovision Song Contest järjestetään keväällä 2023 Liverpoolissa, Isossa-Britanniassa.

01.12.2022 08:34 | Teksti: Henryk Björkström | Kuvat: Yle / Nelli Kenttä

Seuraa meitä somessa