fbq
Uutiset
08.08.2016 20:38
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus
Ysäribändi Waldo's People vihjaa: Kimppabiisi ysäriperheen kanssa?!
Ysäribändi Waldo's People vihjaa: Kimppabiisi ysäriperheen kanssa?!
Uutiset
08.08.2016 20:38
Teksti: Maija Knuuttila|Kuvat: Seiskan toimitus

1990-luvun eurodance-suosikki Waldo’s People tekee nykyisin noin 40 keikkaa vuodessa, mutta niitä olisi tarjolla enemmänkin. Marko Reijonen ja Karoliina Kallio haluavat kuitenkin pyhittää aikaa perhe-elämälle.

- Me olemme niin vanhoja jo, että valitsemme nirsosti keikkoja. Nämä ovat nostalgiakeikkoja, joilla pidetään hauskaa, eikä tässä mitään maailmanvalloitusta olla tekemässä, Marko kertoo.

Musiikin lisäksi Marko on edelleen mukana vaatebisneksessä, vaikka Waldo’s Clothing -vaateliikeketjua ei enää ole.

- Tuotan ja suunnittelen vaatteita yrityksille, tapahtumille ja urheiluseuroille. Esimerkiksi Seinäjoen Vauhtiajojen crew-paidat ovat käsialaani.

 

Waldo's People esiintyi viikonloppuna Seinäjoen Vauhtiajoissa.

 

''Sanottiin, että en tule onnistumaan''

Marko kertoo, että hänelle naurettiin, kun hän aloitteli artistinuraansa lähes 20 vuotta sitten. Moni ei uskonut, että englanninkielellä laulava eurodance-artisti kykenisi saamaan yleisöä Suomen kaltaisessa maassa.

– Minulle sanottiin, että en onnistu.

Naurajat olivat väärässä. Vaikka Marko luotti tekemiseensä, ei hänkään olisi vielä parikymmentä vuotta sitten uskonut, että vuosikymmeniä myöhemmin hän esiintyisi edelleen isoille yleisöille suosituilla festivaaleilla.

– Jos joku olisi aloittaessani sanonut, että vedän 20 vuoden päästä isoja festarikeikkoja ja laulan näitä samoja biisejä, olisin heittänyt sanojan hullujenhuoneelle. Olen onnekas, että olen päässyt näin pitkälle, Marko kertoo.

Monet fanit 90-luvulta ovat pysyneet yhtyeen mukana näihin päiviin asti.

- Ennen faniposti tuli kirjeinä levy-yhtiöön. Nyt pidämme faneihin yhteyttä somen kautta. Tylsällä keikkamatkalla on hauska heittää läppää fanien kanssa, Marko kertoo.

 

Waldo's People edusti Suomea Moskovan Euroviisuissa vuonna 2009. He jäivät kisassa viimeiseksi 22 pisteellä. 

 

Kimppabiisi ysäriperheen kanssa?!

Kuullaanko Waldo’s Peoplelta vielä joskus uutta musiikkia? Markon mukaan koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta omia biisejä ei todennäköisesti ole tulossa. Sen sijaan kimppabiisistä ”ysäriperheen” kanssa on ollut puhetta.

– Olemme kiertäneet kolme vuotta ysäribändien, kuten Solid Basen, Pandoran ja E-Typen kanssa. Jonkinlaisen kimppabiisin, 90-luvun revolutionin, voisimme tehdä yhdessä. Siitä on puhuttu, ja se on hieman edennyt. Näin vanhemmiten biisi voi jäädä vain puheeksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Marko pohtii.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »