fbq
Uutiset
27.08.2018 13:15
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Pihla Viitala
Yle: Pihla Viitalan talosotku närkästyttää naapurustossa - kaavoittaja myöntää virheen!
Uutiset
27.08.2018 13:15
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Yle kertoi tänään (27.8.) uutisessaan, että näyttelijä Pihla Viitalan vuonna 2016 rakennettu talo Helsingin Meilahdessa ei miellytä kaikkia.

Viitala on rakentanut Kaisla-siskonsa kanssa poikkeusluvalla vanhempiensa tiluksille lähes 300-neliöisen paritalon, vaikka alueelle ei normaalisti saisi rakentaa niin isoa rakennusta.

KATSO: PIHLA VIITALA RAKENNUTTAA TALOA UPEAAN PUISTOIDYLLIIN – KUVAT!

Helsingin kaupungin pöytäkirjoista näkee, että näyttelijä on kaupungin luvalla saanut purkaa paikalla sijainneen vanhan ulkorakennuksen ja rakentaa sen tilalle uuden asuinrakennuksen. Uusi rakennus on kerrosneliömäärältään yli puolet isompi kuin vanha rakennus. Kaupunkisuunnittelulautakunta on perustellut antamaansa poikkeamislupaa muun muassa sillä, että vanhassa ulkorakennuksessakin on joskus asuttu. Lautakunnan mukaan uudisrakennus vastaa asemakaavan muutosehdotuksen suuntaviivoja.

Helsingin kaupunginmuseon lausunnosta selviää kuitenkin, että ulkorakennuksessa joskus olleet asuintilat ovat olleet kooltaan 17 neliötä ja 9 neliötä. Nyt uudessa asuintalossa on kaksi yli sadan neliön asuntoa.

"Vaatimaton sivurakennus"?

Museovirasto ei puoltanut poikkeamispäätöstä, sillä sen mukaan uusi rakennus on liian suuri.

LUE MYÖS: PIHLA VIITALAN TALOPROJEKTI HERÄTTÄÄ NÄRÄÄ: KAUPUNGINMUSEO VASTUSTI!

Ylen mukaan Kaupunkisuunnittelulautakunta kuitenkin katsoi, että uudet yli sadan neliöt asunnot yhdessä ovat ”vaatimaton sivurakennus, jonka suhde jää selvästi alisteiseksi pihapiirin päärakennukselle.”

Kaavoituksessa tehtiin virhe

Alueen kaavoituksesta vastaava arkkitehti Marina Fogdell myöntää Ylen jutussa, että kaavoituksessa on tehty virhe.

– Kyllä, koska se on herättänyt niin paljon vastustusta ja närkästystä tällä alueella.

LUE MYÖS: PIHLA VIITALA KIISTANALAISESTA TALOPROJEKTISTAAN: SISKO AUTTAA, KUN OLEN VÄSYNYT!

Ensimmäisenä Viitaloiden talohankkeelle vihreää valoa antoi eläkkeelle jäänyt kaupungin entinen asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim, joka tunsi Viitalat entuudestaan.

– Varmasti Viitaloiden prosessissa on asioita, jotka voi ottaa opiksi. Ja jos se on ollut minun virheeni, niin siitäkin kannattaa ottaa oppia, sillä koskaan ei elä niin pitkään, että ehtisi tehdä ne kaikki itse, Veltheim myöntää Ylelle.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »