fbq
Uutiset
21.09.2016 18:54
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Ari Lahti
Yhteensä 50 vuotta naimisissa ollut Aira Samulin: En ole kertaakaan pettänyt miehiäni!
Yhteensä 50 vuotta naimisissa ollut Aira Samulin: En ole kertaakaan pettänyt miehiäni!
Uutiset
21.09.2016 18:54
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Ari Lahti

Yrittäjä Aira Samulin, 89, julkaisi maanantaina filologi ja tietokirjailija Sauli Miettisen kirjoittaman elämäkertakirjan Uskomaton Aira Samulin.

Aira ja Sauli olivat tyytyväisiä, kun teos oli putkahtanut maailmaan.

 

 

Parivaljakko tutustui toisiinsa pari vuotta sitten tanssitaiteilija Jorma Uotisen uudenvuoden vastaanotolla. Sauli sai heidän yhteisen projektinsa merkeissä Airalta myös hyviä neuvoja elämään.

- Sain niitä paljon, mutta Airan paras oppi on se, että suruun ei kannata jäädä makaamaan. Airalla on paljon elämänviisautta. Hänessä on myös vakavuutta ja vastuunkantoa. Aira ei ole jäänyt rähmälleen elämän vaikeuksia kohdatessaan, Sauli kertoi Seiskalle.

 

 

Aira kertoo kirjassaan muun muassa vaikesta avioliitostaan lastensa Pirjo ja Jari Samulinin isän, Helge Samulinin kanssa. Helsinkiläisyrittäjä avautuu teoksessaan myös paikoitellen kipeästä äitiydestään ja muista miessuhteistaan.

- Kun erosin Helgestä, olin kahden lapsen yksinhuoltaja ja pienyrittäjä. Jari oli pieni, mutta meillä oli kotiapulainen. Olen ylpeä siitä, että selviydyin. Nostan nuorelle Airalle hattua, Aira kertoi Seiskalle.

 

50 vuotta naimisissa

Airalla oli ensimmäisen avioliittonsa jälkeen sutinaa myös urheiluselostaja Paavo Noposen kanssa, mutta hän on aina ollut uskollinen aviomiehilleen.

- Paavo oli sielunkumppani. Olimme toistemme tukijoita, mutta emme koskaan asuneet yhdessä, Aira kertoo.

- Olin 36-vuotias, kun erosin Helgestä. Hän oli ollut minun ainoa seksikumppani siihen mennessä. Päätin erottuani, että elän vain lapsilleni enkä ota talouteeni ketään miestä. Sitten Jari meni armeijaan ja Ekku (Peltomäki) sattui kohdalleni. Olen ollut elämäni aikana yhteensä 50 vuotta naimisissa. En ole kertaakaan pettänyt miehiäni. Olen elänyt hyvin siistiä elämää.

 

 

Näillä näkymin Aira juhlii ensi vuoden helmikuussa 90-vuotissyntymäpäiväänsä. Esikoistyttärellä Pirjolla on myös merkkipäivä ensi vuonna. Hän täyttää 70 vuotta ja Airan kuopus Jari 62 vuotta. Airan mukaan heillä on Jarin kanssa yhteinen piirre.

- Olen aina ollut mietiskelijä ja ajattelija. Lempinimeni oli lapsena mökö. Tämä kulkee suvussa, sillä kuusikymppinen poikani Jari on myös mietiskelijä.

 

"Ei ole omaa napaa"

Aira ei halua julistaa mitään uudella kirjallaan, vaan toivoo että hänen elämäntarinastaan löytyisi tukea ja apua ihmisille.

- En halua neuvoa ketään, mutta haluaisin että kirjasta honataan jotain. Esimerkiksi miten eteen tulevia asioita kohdataan ja miten elämään suhtaudutaan. Minulla ei ole omaa napaa eikä ole koskaan ollutkaan.

TEKSTI PIA LINDROOS