Vuosikymmeniä uurastanut iskelmälegenda Paula Koivuniemi villitsee yhä yleisöä: Lopettaminen ei ole käynyt mielessäkään!

Uutiset | 22.02.2020 15:02

Vikingin XPRS-alus on lauantaina ääriään myöten täynnä. Alkoholi jää päiväristeilyllä sivurooliin, kun valokeila suuntautuu laivan yökerhon lavalle.

– Hyvät naiset ja herrat... Suomen kaikkien aikojen suosituin naisartisti Paula Koivuniemi!

Kello on hädin tuskin puoltapäivää, mutta lavan edustalle ei enää mahtuisi ujuttamaan edes A4-arkkia. Tungos on totaalista, kun legendaarinen Paula astelee esiin. Hän bongaa yleisöstä pikkutytön, jolle esittää lastenlaulut Hämä-hämä-häkki ja Jänis istui maassa.

– Ja mikäs lastenlaulu sulle sitten? Joku tuhma, 72-vuotias Paula kähisee seuraavaksi keski-ikäiselle miehelle.

Lue myös: Iskelmälegenda Paula Koivuniemi, 72, on yhä huimassa vedossa: Kävelen 10 000 askelta päivässä!

Paula villitsi yleisöä viime viikonloppuna Viking XPRS:n päiväristeilyllä Helsingistä Tallinnaan ja takaisin.
Paula villitsi yleisöä viime viikonloppuna Viking XPRS:n päiväristeilyllä Helsingistä Tallinnaan ja takaisin.

Ei vaimomatskua?

Laivan yökerhossa kaikaa Paulan potpuri. Vuosikymmeniä kestosuosiosta nauttinut seinäjokinen vyöryttää risteilyväelle niin katkeamatonta hittikavalkadia, ettei yleisö voi kuin laulaa mukana.

Tuoreempi hitti Kuka pelkää Paulaa? menee lämmittelystä, mutta viimeistään Tummat silmät, ruskea tukka ja Sua vasten aina painautuisin saavat kansalaiset hurmioon.

– Vai mua vasten painautuisit? Älä nyt, sullahan on hieno vaimo. Mutta minusta ei hyvää vaimoa saa kenellekään! Paula naurattaa välispiikissään ennen Tallinnan satamaa.

Lue myös: Muodikas ikinuori Paula Koivuniemi tänään 70 vuotta – kuvat elämän varrelta!

Suomenlahden aalloissa jyllää potkuri, laivan yökerhossa puolestaan potpuri. Paula villitsi yleisönsä Vikingin päiväristeilyllä.
Suomenlahden aalloissa jyllää potkuri, laivan yökerhossa puolestaan potpuri. Paula villitsi yleisönsä Vikingin päiväristeilyllä.

”Tuu meille yöksi!”

Paula on säästellyt osan hiteistään paluumatkalle, jolla vallitsee vähintään yhtä kiihkeä karnevaalitunnelma. Ikinuoren iskelmätähden ääni kantaa komeasti, ja lisäksi hän liekittää yleisöä hauskoilla jutuillaan. Legendan karisma puree selvästi.

– Herranjestas! Nyt on rakkautta ilmassa. Oletteko te naimisissa? Keskenään vai tahoillanne, hän kysyy fanipariskunnalta, ja tunnelma illansuussa tiivistyy entisestään.

En unta saa -balladinsa jälkeen Paula yllättää bändijäsenen kysymyksellä.

– Et unta saa? Oikeesti? Tuu meille yöksi! Sitten nukutaan, Paula flirttailee pilke silmäkulmassaan.

– Ikä on kuulkaa ihmisen keksimää. Älkää välittäkö siitä, vaan eläkää ja nauttikaa!

Lue myös: Paula Koivuniemi, 70, nauttii sinkkuelämästä: 90-vuotiaana hankin lenkkikaverin!

Joillakin pitkän linjan artisteilla voi ääni säilyä lavakarisman kärsiessä, joillakin toisin päin. Paulan toissa lauantain laivakeikka näyttää, ettei Paulan ole tarvinnut luopua kummastakaan. On kysyttävä, miten hän saa yhä yleisönsä villiksi.

– Hehe. Sehän perustuu tietysti tuttuihin hitteihin. He villiintyvät, koska osaavat ne biisit! Ja on ihan mahtavaa, kun saa laulaa ja laulattaa porukkaa mukana. Saan myös heittää hauskoja välispiikkejä. Tykkään siitä todella, Paula iloitsee Seiskalle keikan jälkeen.

Lue myös: ”Häpeä oli suuri!” Laulaja Tommi Soidinmäki muistelee jäätymistään Paula Koivuniemen edessä!

Paula on ollut vauhdissa jo 1960-luvulta lähtien. Tämä kuva on vuodelta 1978.
Paula on ollut vauhdissa jo 1960-luvulta lähtien. Tämä kuva on vuodelta 1978.

"En lopeta!"

Paula puhuu erityisen lämpimästi yleisöstään, jolle esiintymisestä nauttii aidosti. Hän arvelee sen olevan suurin yksittäinen syy siihen, että loistelias ura jatkuu edelleen.

– Ei ole käynyt mielessäkään, että lopettaisin, koska on niin ihanaa tehdä tätä työtä. Se varmaan myös välittyy esiintyessäni. Ihmiset ovat aina niin ihania, olin sitten keikalla laivalla, yksityistilaisuudessa tai isoilla festareilla.

– Katselin juuri kalenteriani, ja mukavasti on taas keikkoja koko kesälle.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Lukija, PKK-Viihde ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!