fbqVuosien salasuhde! Danny yritti auttaa alkoholisoitunutta Armi Aavikkoa: ”En tiedä, olisiko hänellä ollut koskaan voimia raitistua!” | Seiska
Dannyllä ja Armilla oli salasuhde.

Vuosien salasuhde! Danny yritti auttaa alkoholisoitunutta Armi Aavikkoa: ”En tiedä, olisiko hänellä ollut koskaan voimia raitistua!”

Uutiset | 30.12.2019 21:02

Vuonna 1977 Danny katseli videonauhoitusta Miss Suomi -finaalista ja pohti Apu-lehden tekemää ehdotusta voittajamissin ottamisesta mukaan tulevalle Danny Show -kiertueelle. Kruunun vei 18-vuotias kaunotar Armi Aavikko, joka vei myös Dannyn sydämen.

Armille alettiin etsiä roolia kiertueella. Neito ilmoitti, että osaa soittaa trumpettia ja vähän kitaraakin mutta juontajaksi hänestä ei ole. Danny ja hänen kapellimestarinsa Veikko Samuli pyysivät Miss Suomen koelauluihin, ja lopputulos on historiaa.

– Pyysin Juha Vainiota vaihtamaan Tahdon olla sulle hellä -sanat duettotekstiksi. Kappale tuli levyn b-puolelle, mutta sen suosio yllätti meidät kaikki, Danny muistelee.

Alkoi 1970-luvun hellyysbuumi. Blondi-duo takoi, kun rauta oli kuuma: tuli estradi-show’ta, jättikiertueita, uusia hittejä. Dannyn ja Armin kultakausi kesti vuoteen 1982.

– Siihen asti kaikki sujui kuin unelma!

Armi ja Danny olivat työkavereita ja rakastavaisia. Suhde kesti 1970-luvun lopusta 1990-luvun alkuun.
Armi ja Danny olivat työkavereita ja rakastavaisia. Suhde kesti 1970-luvun lopusta 1990-luvun alkuun.

 

Lue myös: Danny avautuu Maria Veitolalle sairaudestaan ja naissuhteistaan: Alkoholi rikkoi välit Armi Aavikkoon!

”Hyvin rakas ja tärkeä”

Dannyn isä kuoli 1978, ja se sai iskelmätähden miettimään elämän arvoja.

Hän vetäytyi perintöhuvilalleen Raumalle ja keskittyi perheeseensä. Danny oli avioitunut Seppälä-vaatekauppiaissukuun kuuluvan Liisa Lipsasen kanssa vuonna 1972. Heillä on kolme lasta.

1980-luvulla Danny pysytteli poissa julkisuudesta, vaikka tekikin pienempiä keikkoja ja muutamia levytyksiä Armin kanssa.

Koko ajan Dannyllä oli kuitenkin avioliittonsa ulkopuolinen suhde Armiin. Suhde kesti 1970-luvun lopulta vuoteen 1992.

– Armi oli hyvin rakas ja tärkeä ihminen minulle, Danny muotoilee.

– Teimme paluun parrasvaloihin 1990-luvun alussa, kun laivayhtiöt pyysivät minua kirjoittamaan show-spektaakkeleita kuten Säpinää ja samppanjaa sekä Laineiden Las Vegas. Armista tuli todella taitava esiintyjä, oikea estraditaitelija. Hän harjoitteli tiiviisti tanssia ja koreografiaa.

Danny ja Armi tekivät menestyksekkäästi kymmeniä laivahow’ta Itämerellä 1992–95, kunnes Armin viinapiru vei hänet mukanaan. Dannyn kanssa viimeiseksi lauluksi jäi vuonna 1995 julkaistu single Puhjennut on ruusu kukkaan.

Tyylistä ei tingitty. Armi ja Danny uskalsivat show’ssaan heittäytyä eri rooleihin, kuten tässä vajaan 40 vuoden takaisessa kuvassa.
Tyylistä ei tingitty. Armi ja Danny uskalsivat show’ssaan heittäytyä eri rooleihin, kuten tässä vajaan 40 vuoden takaisessa kuvassa.

 

Lue myös: Danny avautuu Vain elämää -ohjelmassa Armin kuolemasta ja naissuhteistaan: Erika Vikman on lintu, joka lehahtaa kohta omille siivilleen!

Ei esiintynyt kännissä

Vuonna 1995 Armi ilmoitti, että tarvitsee tauon eikä enää jaksa isoja kiertueita. Danny on kuvannut, kuinka Armi ”siirtyi omaan kuluttavaan tapaansa elää”. Armi pyöri piireissä, joita Danny sanoi yrittäneensä välttää.

– Yritin myös auttaa Armia ja saada hänet lopettamaan viinankäytön, mutta alkoholin voima on suuri. En tiedä, olisiko hänellä ollut koskaan voimia raitistua.

1990-luvun alussa Armi ja Danny tekivät näyttäviä spektaakkeleita ruotsinlaivoilla.
1990-luvun alussa Armi ja Danny tekivät näyttäviä spektaakkeleita ruotsinlaivoilla.

 

Koska Danny haluaa kunnioittaa Armin läheisiä, tämän haastattelun sitaatit ja muut tiedot perustuvat aiempiin juttuihin ja muistiinpanoihin. Danny on vahvistanut tiedot Seiskalle oikeiksi.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:D-Tuotanto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!