Uutiset

Voiko sukunimi olla taakka? Rallilupaus Kalle Rovanperältä harvinaisen painava linjaus: ”Mikään ei ole tullut helpolla!”

13.02.2019 18:03

Rallilupaus Kalle Rovanperällä, 18, jos kenellä ajaminen on geeneissä. Hänen isänsä on tunnetusti kokenut kaasujalka, moninkertainen MM-rallien konkari Harri Rovanperä. Toisaalta kuuluisa isä voi olla myös taakka, sillä kenenkään pojasta ei automaattisesti kasva rallitähteä.

– Se ei ole ollenkaan itsestään selvää, Kalle korostaa Seiskalle.

– Mikään ei todellakaan ole tullut helpolla. Olen joutunut tekemään ihan älyttömän työn päästäkseni tähän pisteeseen, eivätkä kaikki sitä varmaan ymmärräkään.

Kuvaavaa on, että vaikka Harri-isä kuuluu Kallen taustajoukkoihin, hän ei ole koskaan valmentanut poikaansa.

Syksyllä 2000 syntyneen Kallen isä on aikoinaan yhden MM-rallin voittanut Harri Rovanperä.
Syksyllä 2000 syntyneen Kallen isä on aikoinaan yhden MM-rallin voittanut Harri Rovanperä.

Ei tunnu missään

Lapsenkasvoisesta ja hintelästä miehenalusta ei heti uskoisi, että hän uruttaa kapeita ja mutkaisia ralliteitä suorastaan sairasta vauhtia, reilusti toistasataa kilometriä nopeusmittarissa. Pelko on tälle kaverille täysin vieras sana.

– Eipä se rallin ajaminen sen kummemmin kuumottele. Mutta ajatus siitä kuumottaa, että pitää olla nopein. Voitontahto on ainoa asia, mikä siellä päässä pyörii, Kalle sanoo.

Rallikauden avauskilpailu meni Kallen osalta plörinäksi, kun hän rysäytti maanmiehensä Teemu Sunisen menopelin perään. Muutoin hän selvisi vähintäänkin kunnialla vaativaksi tiedetyn Monte Carlon jäisillä vuoristoteillä.

– Tavoittelen tällä kaudella entistä parempia onnistumisia. Jos saan kartuttaa kokemusta ajamalla ehjän kauden, olen taas valmiimpi tulevaan.

Bensaa suonissa! Skoda WRC2-tehdastallin Kalle Rovanperä kaasuttelee jo 18-vuotiaana rallin MM-radoilla.
Bensaa suonissa! Skoda WRC2-tehdastallin Kalle Rovanperä kaasuttelee jo 18-vuotiaana rallin MM-radoilla.

Tavoite selvillä

Määrätietoisesta Kallesta aistii helposti sen, että tämän kauden tavoitteet ovat vain välietappeja kohti jotain suurempaa – sitä kaikkein kirkkainta.

– Tavoitteenani on olla jonain päivänä maailman paras pallikuski, eli siis mestari. Sitä maailmanmestaruuttahan kaikki tavoittelevat, ja niin tavoittelen minäkin.

Menestymistä maistamaan päässyt Kalle ei mielellään puhu talousasioistaan. Kysyttäessä, saako hän 18-vuotiaaksi mukavat taskurahat, vieno hymy leviää korviin asti.

– No, kyllä niin voisi sanoa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press, Lehtikuva ja Skoda Motorsport
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!