Viinanhuuruisia keikkamatkoja! Kari Tapion Joona-poika kulki isänsä mukana – ”Murskasin pullot parkkipaikalle!”

Uutiset | 16.09.2019 07:14

Perjantaina ensi-iltansa saaneessa Olen suomalainen -elokuvassa kuvataan Kari Tapion rajua taistelua alkoholismin kanssa. Kari Tapion poika Joona Jalkanen myöntää, että alkoholi väritti voimakkaasti hänen lapsuuttaan.

– Alkoholiongelma jylläsi meidän perheessä. Tiedostin jo pienenä, että tilanne ei ollut normaali ja missä rajan olisi pitänyt mennä.

Lue myös: Kari Tapion poika Joona Jalkanen isänsä alkoholismista: ”Tiedostin jo pienenä, ettei tilanne ollut normaali!”

Joona kulki isänsä mukana keikoilla pienestä pitäen. Myöhemmin hän on tajunnut, että Pia-äiti yritti tällä tavoin saada Karia kantamaan isän vastuun myös keikkamatkoilla.

– Olin äidille vähän pelinappula, Joona sanoo.

Jalkasten perheessä pitkä liitto on itsestään selvyys. Pia ja Kari olivat yhdessä vuodesta 1964 laulajan kuolemaan asti.
Jalkasten perheessä pitkä liitto on itsestään selvyys. Pia ja Kari olivat yhdessä vuodesta 1964 laulajan kuolemaan asti.

Lue myös: Kari Tapiosta kertova elokuva sai ensi-iltansa - lapset kunnioittivat isänsä muisto: tältä veljekset näyttävät nyt!

Pullot murskaksi

Pienelle pojalle keikkamatkoilla mukana oleminen oli jännittävää seikkailua. Joona kertoo, että ei tuntenut koskaan turvattomuutta, vaikka reissut eivät aina menneetkään suunnitellusti.

– Kerran, ollessani 4-vuotias, isä ei tullutkaan hotellihuoneeseen keikan jälkeen vaan lähti juhlimaan. Tästä suivaantuneena hain ravintolasta ison kasan lasisia limupulloja ja murskasin ne parkkipaikalle. Se oli minun mielenilmaukseni.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Timo Korhonen ja Allerin arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!