Vain Seiskassa!

Viimeiset yhteiskuvat julki! Janne Ahonen tapasi Matti Nykäsen sattumalta Rukalla – eräs asia jäi Kuningaskotkan mieleen: ”Sain sen vielä nähdä”

Uutiset | 04.02.2019 15:33

Suunnaton pala suomalaista urheiluhistoriaa on poissa. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä (4.2.) pois nukkunut Matti Nykänen jätti jälkeensä valtavan perinnön kulttuurihistoriaa – sekä tietysti aimo kasan erilaisia arvokisamitaleja.

Vaikka itävaltalainen Gregor Schlierenzauer otti Nykäseltä nimiinsä maailmancupin osakilpailuvoittojen ennätyksen – Schlierenzauerilla 53 voittoa, Nykäsellä 46 – monien mielestä juuri Jyväskylän suurmies on edelleen se kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä.

– Onhan se selvää, Janne Ahonen alleviivaa Seiskalle.

– Varsinkin siitä syystä, että Matin aikaan kilpailuita oli puolet vähemmän kuin nykyään. Silti monet Matin ennätyksistä taitavat vieläkin olla voimassa, vaikka kilpailuja on tosiaan tänä päivänä paljon enemmän ja välineet tietysti aivan eri tasoa.

Lue myös: Suru-uutinen kantautui Lahteen – kuningaskotka Janne Ahoselta painava puheenvuoro viime yönä edesmenneestä Matti Nykäsestä: ”Onhan se selvää”

”Tutustuin Mattiin aikuisiällä”

Lahtelaista Ahosta pidettiin neljän olympiakullan ja 14 maailmanmestaruusmitalin Nykäsen manttelinperijänä. Viime keväänä hyppymononsa naulaan ripustaneen Ahosen nimissä onkin ainoana mäkihyppääjänä maailmassa peräti viisi Keski-Euroopan mäkiviikon voittoa.

Ahosen mukaan oman sukupolvensa kuningaskotkat tapasivat toisiaan ”tasaisen harvakseltaan.”

Lue myös: Näin laajasti Matti Nykäsen kuolema noteerattiin ulkomailla - "Suomi heräsi sokkiin"

Juttu jatkuu kuvan jälkeen - katso viimeiset yhteiskuvat jutun lopusta!

Muutama viikko sitten kotimaisemissaan Lahdessa kuvattu Kuningaskotka Janne Ahonen tapasi Matti Nykäsen viimeisen kerran Rukalla viime syksynä.
Muutama viikko sitten kotimaisemissaan Lahdessa kuvattu Kuningaskotka Janne Ahonen tapasi Matti Nykäsen viimeisen kerran Rukalla viime syksynä.

 

– Tutustuin Mattiin aikuisiällä ja törmäilimme vuosien varrella välillä enemmän, välillä vähemmän, Ahonen kertoo Seiskalle.

– Viimeisen kerran kun Matin tapasin, niin se oli marras-joulukuun vaihteessa Rukan maailmancupin aikaan. Matti oli siellä keikalla samaan aikaan, ja minä taas yhdistetyn joukkueen mukana.

Viimeinen keikka, viimeiset kuvat

Ahonen muistaa mäkihyppylegendojen vaihtaneen myös muutaman sanan keskenään.

– Ihan yleisiä kuulumisia vaihdettiin, ei mitään sen kummempaa.

Lue myös: Tämä jäi mäkihyppylegenda Matti Nykäsen viimeiseksi keikaksi – pyysi hääparin lavalle: ”Mitalien kiilto ei koskaan himmene”

– Se on kyllä jäänyt hyvin mieleen, että kävin sitten tietysti katsomassa Matin keikankin.  Sain sen vielä nähdä, Ahonen sanoo.

Keikka ei jäänyt pelkästään näkemisen tasolle, vaan Janne nousi myös Matin kanssa lauteille. Seiskan kuvaaja Timo Korhonen oli kameroineen paikalla, kun kaikkien aikojen mäkihyppääjä Nykänen hoilasi rallejaan manttelinperijänsä, Kuningaskotka-Ahosen rinnalla.

Oheiset otokset Rukan-keikalta ovat tiettävästi myös viimeiset yhteiskuvat Nykäsestä ja Ahosesta:

Kaksi mäkihyppylegendaa lavalla. Janne Ahonen (vas.) pääsi todistamaan aitiopikalta Matti Nykäsen Rukan-keikkaa syksyllä 2018.
Kaksi mäkihyppylegendaa lavalla. Janne Ahonen (vas.) pääsi todistamaan aitiopaikalta Matti Nykäsen Rukan-keikkaa syksyllä 2018.
Tiettävästi viimeinen yhteiskuva: Janne Ahonen ja Matti Nykänen.
Tiettävästi viimeinen yhteiskuva: Janne Ahonen ja Matti Nykänen.


LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus, Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!