fbq
Uutiset
06.05.2020 06:44
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Janita Lukkarinen
Janita Lukkarinen
Viimeiset kuvat sairaalasta! Syöpäsairas Janita Lukkarinen: ”Tämä kaikki on liikaa yhdelle ihmiselle!”
Uutiset
06.05.2020 06:44
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Janita Lukkarinen

Imusolmukesyöpää sairastava Janita Lukkarinen, 26, kertoi toissa perjantaina Seiskalle voinnistaan puhelimitse. Hänet siirrettiin Terhokodista sairaalaan kolmisen viikkoa sitten. Janita oli ollut loputtoman väsynyt, ja lopulta verikokeet osoittivat tulehdusarvojen olevan rajusti koholla.

– Alkuun epäiltiin vatsani paiseista vuotavan tulehdustilaa yllä pitävää nestettä. Saan antibiootteja suoraan suoneen, mutta se ei tunnu auttavan. Tulehdusarvoni ovat edelleen korkeat, lisäksi happisaturaationi on vain 80. Se voi viitata keuhkoveritulppaan.

– En oikein jaksa enää uskotella itselleni, että paranisin. Mutta toivoa täytyy pitää yllä. Ehkä tulee vielä joku uusi hoitomuoto.
– En oikein jaksa enää uskotella itselleni, että paranisin. Mutta toivoa täytyy pitää yllä. Ehkä tulee vielä joku uusi hoitomuoto.

 

Lue myös: Viimeiset kuvat sairaalasta Seiskassa! Janita Lukkarisen koskettava jäähyväiskirje: ”Olen elänyt ihanan elämän…!”

Liikaa yhdelle ihmiselle

Kohtaloaan miettiessään Janita purskahtaa lohduttomaan itkuun.

– En ymmärrä, miksi juuri minulle kävi näin. Tämä kaikki on ihan liikaa yhdelle ihmiselle.

Lue myös: Syöpäsairaalla Janita Lukkarisella epäiltiin koronatartuntaa: ”Olin siitä aika suivaantunut!”

Janita tunnustaa, että hänen oli alkuun vaikea sopeutua kortisonin aiheuttamiin muutoksiin ulkonäössään.  – Hyväksyn uuden ulkomuotoni, tärkeintä on, että olen elossa.
Janita tunnustaa, että hänen oli alkuun vaikea sopeutua kortisonin aiheuttamiin muutoksiin ulkonäössään.  – Hyväksyn uuden ulkomuotoni, tärkeintä on, että olen elossa.

 

Janita yrittää turruttaa ajatuksiaan katsomalla erilaisia tv-sarjoja. Hän on hankkinut myös kuntopyörän, että saisi pidettyä kuntoa edes vähän yllä. Kaikista yrityksistä huolimatta yksinäisyys ja masennus sattuvat kovaa.

– Joskus saatan manata elämää. Ajattelen, että tämä on maanpäällinen helvetti. Tällaisen helvetin jälkeen on pakko olla jotain parempaa. Silloin toivoo, että nukkuisi pian pois.

Lue myös: Imusolmuke syöpää sairastavan Janita Lukkarisen unelmat elävät: ”Jos voisin sinne asti vielä sinnitellä!”

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »