Vesa-Matti Loiri Junnu Vainiosta kirjassa: "Se todisti, että riimittämällä saa p*ll*a!"

Uutiset | 10.10.2018 13:00

Viihdemaailman konkari Vesa-Matti Loiri, 73, ystävystyi rakastetun sanoittajamestarin Juha "Watt" Vainion (1938-1990) kanssa 1960-luvun lopulla. Tuoreessa Juha Vainio – Sellaista elämä on -elämäkertakirjassa (Docendo) Vesku kertoo taiteilijoiden välille kehittyneen tiivis ystävyyssuhde, johon oman värinsä toivat lukuisat känniseikkailut.

Kun me mentiin kaksisteen johonkin, ei me saatu olla rauhassa, mutta ei meille vittuiltu. Jo silloin 1960-luvulla Juhaa kohtana oli kunnioitus suuri ja muhun alkava kunnioitus, vaikka me oltiin koko ajan jurrissa.

Oltiin niin levottomia kumpikin, kaikki avioliitot mulla ja sillä, kaikki saatanan ristit. Se todisti, että riimittelemällä saa pillua. Naisia pyöri ympärillä. Metsärinteen (orkesteri) jätkät oli siinä mukana. Aika sauhuumista oli, Vesa-Matti muistelee kirjassa.

Kaksikon seikkailuista ei vauhtia puuttunut.

Se jätkä veti viinaa. Kovia reissuja. Neljä päivää vedettiin ihan yötä päivää ja sitten oli jommallakummalla parin päivän päästä keikka, se silti hoidettiin. Ryypättiin, kaikkea vedettiin mitä oli saatavilla. Lääkkeiden ja viinan sekakäyttöä oli, mutta ei mitään kovin suurta. Pameja ja muita rauhoittavia se käytti myöhemmin, niin kuin kaikki aa-kerholaiset.

Junnu oppi-isänä

Villien vuosien jälkeen Juha kiersi korkin kiinni. Hän ehti olla 17 vuotta raittiina ennen kuin kuoli 52-vuotiaana vuonna 1990.

Junnu oli mulle iso opettaja monessa asiassa, opetti nuoren pojan vähän relaamaan.

Vesku on sittemmin levyttänyt Juhan musiikkia.

Pasi Pietiläisen ja Juha Metson kokoamassa kirjassa Juhaa muistelevat Veskun lisäksi muun muassa Remu Aaltonen, Katri Helena, Eino Grön sekä Junnun poika ja manttelinperijä Ilkka Vainio.

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!