Uutiset

Venäläismiljonääri sai turvapaikan Suomesta: Pelkään perheeni puolesta!

16.03.2017 07:08

Venäläinen oppositiojohtaja ja liikemies Vasili Popov, 52, saapui Helsinkiin Valko-Venäjän kautta maaliskuussa 2015.

Vähän aiemmin hän oli saanut tiedon ystävältään, että silloinen Karjalan tasavallan päämies Aleksandr Hudilainen aikoi vangita hänet. Kaksi viikkoa hänen Suomeen saapumisensa jälkeen viranomaiset käynnistivätkin Popovia vastaan rikostutkinnan kiinteistökauppoihin liittyen. Hänet vangittiin Venäjällä poissaolevana. Vasili Popovia syytetään petoksesta ja epäillään noin 690 000 euron vahingoista.

– Minut on yritetty tuomita tekaistujen rikosepäilyjen perusteella useita kertoja, ja muun muassa autoni sisään on laitettu huumeita lavastustarkoituksissa. Se kiinteistökauppa oli täysin laillinen, ja jos en olisi tehnyt sitä, he olisivat keksineet jotain muuta, Vasili kertoo.

Myös Suomen valtio on Vasilin kanssa samaa mieltä, sillä hänelle myönnettiin helmikuussa turvapaikka. On hyvin poikkeuksellista, että Suomi myöntää poliittisen turvapaikan venäläiselle oppositiojohtajalle.

Nyt Vasili pelkää Venäjällä olevien sukulaistensa ja perheensä puolesta.

Lue Vasilin koko haastattelu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!