Valtakunnan uusi kiekkosankari Kaapo Kakko, 18, näpäytti epäilijöitä – ”Näytöt annetaan miesten peleissä!”

Uutiset | 19.05.2019 09:51

Ei pidä yllättyä, mikäli Kaapo olisi pian suosituin poikien nimi Suomessa. Monessa perheessä kastemaljalla on nimittäin tänä vuonna harvinaisen selvät sävelet.

Syynä siihen on tietysti Suomi-kiekon jättilupaus Kaapo Kakko, joka on pistänyt pystyyn kerrassaan käsittämättömän näytöksen jääkiekon MM-kisoissa.

Vasta helmikuussa täysi-ikäiseksi tullut Kaapo, 18, on ottanut Leijonat ennennäkemättömällä tavalla reppuselkäänsä. Turkulaisteini tehtaili pelkästään kahdessa ensimmäisessä MM-ottelussaan hurjat viisi maalia.

Lue myös: Turkulaisteini tekee NHL-historiaa?! Valtakunnan uusi kiekkosankari Kaapo Kakko matkalla kiekkomiljonääriksi!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaapo Kakko on tehnyt suorastaan mykistävää jälkeä MM-jäillä.
Kaapo Kakko on tehnyt suorastaan mykistävää jälkeä MM-jäillä. Tässä retkuun menee Kanadan veskari Matt Murray.

Oikeat näytöt

Moni kitisi vielä muutama viikko sitten, kun Kaapo ilmoitti jättävänsä väliin alle 18-vuotiaiden MM-kisat ja keskittyvänsä mieluummin miesten MM-kisoihin. Ei kitise enää.

– Kyllä ne näytöt annetaan näissä miesten peleissä eikä missään alle 18-vuotiaiden turnauksissa, Kaapo kertoo Seiskalle ilmeenkään värähtämättä.

– Se oli silloin sellainen valinta, ja se kannatti.

Kannatti todellakin. Kaapo ei ole ollut pelkästään Suomen vaan jopa koko MM-turnauksen johtavia pelaajia. Tällaista teinitalenttia ei ole nähty miesmuistiin.

Lue myös: Kuva: NHL-seurat reagoivat välittömästi Kaapo Kakon ilmiömäiseen MM-debyyttiin – taistelu kesän ykkösvarauksesta sai huvittavia piirteitä

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaapo Kakolla on riittänyt onnittelijoita jääkiekon MM-kisoissa - ja lisää lienee tulossa.
Kaapo Kakolla on riittänyt onnittelijoita jääkiekon MM-kisoissa - ja lisää lienee tulossa.

Harvinaisen kova kantti

Mitä kovemmat panokset ja suurempi estradi Kaapolla on, sitä kovempaa jälkeä kaukalossa syntyy.

– Totta kai. Kun pelataan isoja pelejä ja tietää, että niin moni ihminen katsoo… Mikäs sen hienompaa. Silloin on tietysti vain hienoa pelata.

Kaapoa ei huimaa sekään, että MM-kaukalossa vastaan luistelee lapsuuden idoleita. Eikä siitä lapsuudesta edes ole niin kauan.

– Ehkä katson vastustajan kokoonpanot ennen peliä, mutta eipä sitä sen kummemmin mieti. Samaa jääkiekkoa se silti on, hän hymähtää.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen, AOP
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!