Uutiset

Vakavasti sairas laulaja Harri Marstio taistelee kuolemaa ja Kelaa vastaan – ”Kylmää ja häikäilemätöntä kohtelua!”

25.12.2018 10:06

Muisto vain jää -tulkinnastaan kenties parhaiten tunnettu laulaja Harri Marstio sairastaa imusolmukesyöpää kolmatta kertaa.

Vakava sairaus ei ole tällä hetkellä Harrin ainoa ongelma. Hän taistelee nyt kuoleman lisäksi Kelaa vastaan.

Harrilta on evätty asumistuki, koska hänen kotinsa Voikkaalla on merkitty toimistotilaksi.

– Kun kerroin tilanteeni Kelalle, tuntui kuin puhuisin seinille. Ne puupäät katselivat vain papereita eivätkä ihmistä. Kohtelu on ollut mahdollisimman kylmää ja häikäilemätöntä, Harri puhisee.

Ongelmat kulminoituivat, kun hän lainasi rahaa ystävältään. Se katsottiin Kelassa tuloksi.

– Ajattelin, että hetkinen: minähän olin lainannut rahaa, koska en saanut apua muualta. Ei kai siitä voi jumalauta rankaista, että olen ollut omatoiminen. Tässä sitä nyt ollaan. Minun on pitänyt maksaa vuokrani sairauspäivärahalla. Yhtälö on mahdoton.

Energia paperisotaan

Harrin tilanne helpottaisi luonnollisesti kertaheitolla, jos hän muuttaisi toiseen asuntoon.

– En ole sellaisessa kunnossa, että minulla olisi voimia muuttaa. Olen sairas, mutta energiani menee paperisotaan. Minusta yhteiskunnan pitäisi tulla vähän vastaan.

Kynnys jättää oma unelmakoti on suuri.

– Muusikkona on kiva, että voin harjoitella kotonani. Olen myös rakentanut kitaroita pienellä verstaallani. Jos muuttaisin, saisin nykyisellä vuokrallani sadan neliön sijaan pienen kaksion, Harri perustelee.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!