fbq
Uutiset
27.08.2020 08:44
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Jarno Kuusinen, Docendo & Seiskan arkisto
Mikko Alatalo
Vaimon itsemurha 1990-luvun alussa synkensi Mikko Alatalon maailman: Hän valmisteli lähtönsä huolella
Uutiset
27.08.2020 08:44
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Jarno Kuusinen, Docendo & Seiskan arkisto

Sattumalta Seiskan ilmestymispäivänä 27. elokuuta julkaistaan Mikko Alatalon elämäkerta, Docendon kustantama Hän hymyilee kuin MikkoTuomas Marjamäen kirjoittamassa teoksessa perataan kattavasti laulaja-lauluntekijän ja ex-poliitikon elämänvaiheita.

Niistä synkin alkoi eräänä syksyisenä iltapäivänä 90-luvun alussa, tarkemmin 13. marraskuuta 1992.  Tuolloin Mikon Marja-vaimo teki itsemurhan pariskunnan yhteisessä kodissa Tampereen Pispalassa. Tuoreessa elämäkerrassa kyseinen päivä käydään hätkähdyttävän seikkaperäisesti läpi, aina Marjan kuolintapaa myöten. Mikko uskoo vaimonsa valinneen teolleen tarkoituksella juuri perjantain ja 13. päivän.

– Hän teki pitkään valmisteluja poislähtöään varten. Voisi ajatella, että omaisia satuttaa, jos itsemurhan tekevä lähtee yhtäkkiä ja jättää kaiken rempalleen, mutta tämä sattui vielä enemmän, Mikko kertoo kirjassa.

Lue myös: Mikko Alatalo kertoo uutuuskirjassa traagisesta vaimon itsemurhasta: Poikamme löysi äitinsä ruumiin

Mikko on ollut nykyisen Seija-vaimonsa kanssa naimisissa vuodesta 1995. Kuva vuodelta 2016, Linnan juhlista.
Mikko on ollut nykyisen Seija-vaimonsa kanssa naimisissa vuodesta 1995. Kuva vuodelta 2016, Linnan juhlista.

Kadonnut puoliso

Elämäkerrassa kerrotaan Mikon heränneen 13. marraskuuta 1992 hiljaiseen taloon. Muusikko oli ensin arvellut puolisonsa olevan kaupungilla mutta ihmetellyt sitten, miksei Marja ollut jättänyt menoistaan mitään lappua. Mikko etsi Marjaa ympäri taloa, soitteli tuloksetta tämän matkapuhelimeen ja kävi jopa pyörähtämässä kaupungilla – tuloksetta.

Kasvavaa ahdistusta lisäsi tieto samalle illalle merkitystä soittokeikasta. Sinne Mikko myös lopulta lähti tietämättä, että vaimo oli ollut koko ajan kellarikerroksessa kausivaatehuoneessa hirttäytyneenä.

Lue myös: Mikko Alatalo ja Seija-vaimo: Linnan juhliin pitää tankata etukäteen!

Viikonlopun jälkeen isä ja pojat näkivät Marjan maanantaina Tampereen keskussairaalan kappelissa.

– Tajusin, että siinä nukkuu vain Marjan kaunis ruumis, sielu on muualla. Annoin hänelle suukon, ja sitten menin keskussairaalan takapihalle huutamaan, Mikko muistelee kirjassa.

– Muistan, kuinka Marja oli jo suhteemme alkuaikoina kertonut sukulaisnaisesta, joka oli tehnyt itsemurhan. Ei hän puhunut siitä ihailevaan sävyyn, mutta piti jotenkin kovana tyyppinä. 

Lue lisää Mikko Alatalosta tuoreimmasta Seiskasta!

Mikko Alatalo elämäkerta
Docendon julkaisema elämäkerta Hän hymyilee kuin Mikko on toimittaja Tuomas Marjamäen käsialaa.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »