Katso kuvat!

Uutta tietoa Linnanmäen uudesta superlaitteesta: leikittelee painottomuudella, sisältää ”silinterin” - tältä huippukallis Taiga näyttää nyt!

Uutiset | 11.10.2018 16:20

Seiska uutisoi viime keväänä Helsingin Linnanmäen tulevasta uutuuslaitteesta. Ensi kesäksi valmistuvan, yli kilometrin mittaisen Taiga-vuoristoradan huippunopeus kohoaa parhaimmillaan 106 kilometriin tunnissa, ja se on huvipuiston historian suurin laitehankinta.

Lue myös: Tällainen on Linnanmäen uusi vuoristorata: 106 kilometrin tuntinopeudella 52 metrin korkeuteen - katso hurja video!

Hintakin on sen mukainen. Pelkän radan osuus kohoaa yli 10 miljoonaan euroon, ja Seiskan tietojen mukaan laitteen perustukset sekä itse rakentamisprosessi lähes tuplaavat kokonaishinnan.

Linnanmäki tiedotti lisää tulevasta vauhtiradasta tänään torstaina (11.10.). 

Linnanmäen toimitusjohtajan Pia Adlivankinin mukaan Taigan rakennustyöt ovat sujuneet mallikkaasti. Sen perusteet on jo valettu, seuraavaksi alkaa varsinainen radan rakennus.

Toistaiseksi radan kirkkaansiniset palkit lojuvat pääosin vielä maassa. Jouluun mennessä Taigan pitäisi näkyä näyttävästi Helsingin siluetissa.

Taiga

 

Vuosia kestänyt projekti

Kaikkinensa Taigan hankintaptosessi on kestänyt vuosia. Ympäri maailmaa kattaneen kartoituksen jälkeen sopiva ratavalmistaja löytyi Liechtensteinista.

− Halusimme maailmanluokan laitteen, toimitusjohtaja Adlivankin nyökkää.

Taiga nousee haastavaan maastoon, sillä rata rakennetaan osittain rinteeseen. 250 tolppaa kannattelee valtavaa rataa, joka nousee korkeimmillaan 52 metrin korkeuteen. Taiga myös kulkee neljän muun huvipuistolaitteen yli.

Lue myös: Linnanmäeltä järisyttävä laitelanseeraus: 52 metriä korkea, hinta yli 10 miljoonaa − "Suomen huvipuistohistorian merkittävin ratalaite!"

Taiga

 

Painottomuuden tunnetta

Huvipuisto lupaa Taigaan ”monia erikoisia efektejä”, kuten silinterinmuotoinen niin sanottu ”Top Hat.” Radan myös luvataan antavan sellaisen painottomuuden tunteen, että ”huvittelija ikään kuin nousee penkistään”.

Kuten kuvista näkyy, Taigan rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa. Perustuksia on valettu muun muassa alueelle, jossa ennen sijaitsi nyttemmin purettu Vekkula-talo.

Vaikka kaivinkoneet jylläävät ja työmiehet keskittyvät Taigan pystytykseen, on huvipuisto silti auki. Linnanmäen suosittu Valokarnevaali alkaa tänään, ja se kestää ensi viikon sunnuntaihin (21.10.) asti. 

Lehdistölle järjestettiin torstaina myös virtuaalinen vuoristorata-ajelu, jossa pääsi kokemaan, miltä Taigan kyydissä suunnilleen tulee näyttämään. Mainostoimiston tekemän videon perusteella uutuuslaitteen kyyti kestää noin minuutin. Rata myös kyyditsee ja kieputtaa peräti neljästi ylösalaisin.

Juttua muokattu 12.10. klo 13:48: Luxemburg vaihdettu Liechtensteiniksi ja Vekkuli korjattu Vekkulaksi.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Linnanmäki, Eetu Ampuja
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!