fbq
Uutiset
05.11.2019 21:29
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus
joonas suotamo
Uusin Star Wars -elokuva nettosi yli 300 miljonaa, mutta näin tienasi suomalainen Tähtien sota -sankari Joonas Suotamo!
Uutiset
05.11.2019 21:29
Teksti: Mariama BAH|Kuvat: Seiskan toimitus

Star Wars -elokuvien tunnetuin suomalainen on viimeisen muutaman vuoden ajan ollut karvainen ja rakastettava Chewbacca. Hahmon takana on nimittäin entinen ammattilaiskoripalloilija Joonas Suotamo, joka näytteli ensimmäisen kerran vuonna 2015 ensi-iltansa saaneessa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa. 

Sen jälkeen Joonas on nähty myös kahdessa muussa Star Wars -elokuvassa, joista viimeisin, Solo: A Star Wars Story ilmestyi viime vuoden joulukuussa. Uusin Star Wars: Rise of a Skywalker saa ensi-iltansa reilun kuukauden päästä. 

Lue lisää: RAWWW!! Joonas Suotamon Chewbacca-rooli on nyt purkissa – ”Upea matka, mutta aina ei ollut helppoa” 

joonas suotamo

Lue lisää:  Suomalainen Chewbacca Joonas Suotamo kihlasi Milla-rakkaansa aamiaispöydässä – lapsi tulossa: Haluamme, että poikamme syntyy Helsingissä!

Jättituotannot ovat poikineet Joonakselle myös muhkean tilipussin. Amerikkalaismedia on arvioinut, että Joonas on kerryttänyt vajaan kuuden miljoonan euron omaisuuden niin koripallon kuin Star Warsin myötä. 

Viimeisimpien, vuoden 2018 verotietojen mukaan Joonaksen ansiotulot olivat viime vuonna 193 210 euroa. Mätkyjä Joonas nettosi 14 954 euroa.