fbq
Uutiset
05.02.2019 22:29
Teksti: seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan toimitus
jari aarnio
UUSI RIKOSEPÄILY: Jari Aarniota epäillään vankilanjohtajan kanssa tehdystä rikoksesta – epäillyn rikoksen uhri: ”hän piti minut elossa!”
Uutiset
05.02.2019 22:29
Teksti: seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan toimitus

Kohupoliisi Jari Aarniota koskeva rikosvyyhti saa yhä oudompia käänteitä ja uusia Aarniota koskevia rikostutkintoja tuntuu ilmestyvän kuin sieniä sateella. Viime kesänä poliisi aloitti tutkinnan Aarnion osuudesta yli 15 vuotta sitten tapahtuneeseen Volkan Ünsalin palkkamurhaan. Äskettäin keskusrikospoliisi on aloittanut jälleen uuden tutkinnan, josta kerrotaan ensimmäistä kertaa nyt. Aarniota epäillään yllytyksestä virkavelvollisuuden tai virkasalaisuuden rikkomiseen. Virkarikoksen tekijäksi epäillään Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista

Myös Aarnion rikostoveriksi syytetyllä Raine Sievälällä on jälleen osuutensa Aarnion epäillyssä rikoksessa. Tosin tällä kertaa hän on uhrin asemassa tai oikeammin oli, kunnes asema muutettiin todistajaksi. Seiska tavoitti Sievälän, joka oli hämmentynyt tapauksesta.

- Minulle soitettiin ja sanoin, että olen asianomistaja, jolloin vastasin, ettei minulla ole mitään lausuttavaa tai vaatimuksia. Sitten asemani muutettiin todistajaksi ilmeisesti sen takia, koska todistajan on pakko ilmaantua paikalle kuulusteluihin, Sievälä ihmettelee.

"Hän on silmissäni sankari"

Epäilty rikos liittyy Aarnion ja Salmisen väliseen tekstiviestien vaihtoon. Viestit koskivat vankilassa istunutta Sievälää. Hän ei ollut itse viestejä koskaan nähnyt ennen kuin ne näytettiin hänelle kuulusteluissa. 

- Sen jälkeen, kun Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtaja Jukka Haaviston tapa tiedottaa asiasta paljasti minut alamaailmalle tietolähteeksi, olin vankilassa hengenvaarassa. Apulaisjohtaja Salminen auttoi minua pysymään hengissä vankilassa sen jälkeen. On hänen ansiotaan, etten ole kuollut tai makaa spastisessa tilassa aivovammaisena kuolan valuessa suusta, Sievälä kuvailee.

Vankilassa tietolähteeksi tiedetyillä, etenkin Sievälän kaltaisten korkean profiilin tietolähteillä voi olla todellinen hengenvaara. Sievälä kertoo olleensa turvassa Jokelassa, mutta siitä hänet siirrettiin yllättäen korkeimman turvaluokituksen vankilaksi luokiteltuun Saramäkeen.

- Rikosseuraamusesimies kertoi minulle, että vaatimus siirtoon tuli Rikosseuraamuslaitoksen ulkopuolelta. Saramäessä minua pidettiin 23 tuntia vuorokaudesta eristyksissä kopissa turvallisuuteni takia. Mitään syytä Saramäki-siirtoon ei ollut, koska olin turvassa Jokelassa. Salminen oli Saramäkeenkin yhteydessä ja auttoi turvallisuuteni kanssa sielläkin. Vuonna 2016 hän auttoi minua siirrossa Keravan avovankilaan. Hän piti minut elossa ja on silmissäni sankari, mutta nyt häntä epäillään rikoksesta. Kuinka älyttömäksi tämä touhu voi vielä mennä, Sievälä kiroaa.