Hyppää pääsisältöön
Oskari Katajisto

Työpaikan menetys alkoholiongelman takia ajoi Oskari Katajiston ulosottohelvettiin: En ole hyvä lottoamaan!

Näyttelijä Oskari Katajisto on vuosia kamppaillut pahojen talousongelmien kanssa. Helsingin ulosottovirasto karhusi Oskarilta vuonna 2016 peräti 65 000 euron saatavia. Rahavaikeudet alkoivat, kun Oskari sai potkut Helsingin kaupunginteatterista alkoholinkäyttönsä takia. Teatterinjohtaja Asko Sarkola antoi Oskarille lopputilin kolmen varoituksen jälkeen vuonna 2013.

Taloudellinen tilanteeni alkoi heikentyä oleellisesti siinä vaiheessa, kun kaupunginteatterin työsuhde päättyi ja säännölliset tulot lakkasivat. Sitten kun minulla oli vielä sen jälkeen karenssiaika, en saanut reiluun puoleen vuoteen rahaa oikein mistään. Ei auttanut muu kuin ottaa lainoja. Tuolloin minulla oli jo valmiiksi luottokorttilainoja, joista olin hoidellut kuukausittain normaalit lyhennykset ja korot. Mutta kun ei yksinkertaisesti ollut rahaa millä maksaa, niitä alkoi jäädä pikkuhiljaa rästiin, Oskari Katajisto avautuu hänestä kirjoitetussa uutuuskirjassa Oskari Katajisto – Tunnustuksia (Minerva).

Pian Oskari ajautui tilanteeseen, jossa hänen piti ottaa uutta lainaa maksaakseen vanhat velkansa pois.

Kierre oli pian valmis, mutta sitä kuitenkin kuvitteli aina selviävänsä ja ajatteli, että sitten kun tulee taas se suuri rooli tai tapahtuu jotain muuta ihmeellistä, kaikki on taas kunnossa.

"Tarvitsisin kunnon työtarjouksen"

Ihmettä odotellessa Oskarin velka kasvoi entisestään, ja lopulta kaikki velat jäivät maksamatta. Pian hän huomasi olevansa henkilökohtaisessa konkurssissa. Nyt hän on jo monen vuoden ajan yrittänyt eroon velkahelvetistä.

- Yritän tässä kaikennäköistä ja lyhennän velkaa jatkuvasti, ja kyllä se vähän lyheneekin, mutta tarvitsisin kunnon työtarjouksen, jotta asian saisi pois päiväjärjestyksestä. Kun en ole kovin hyvä lottoamaankaan.
 


Teksti:
Petri Voutilainen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!