Hyppää pääsisältöön
Mikko Rasila teki konkurssin.

Tv-tähti Mikko Rasilan tunteikas tilitys alkoholismistaan – koomaan ja konkurssiin vienyt viinakierre johtui erotuskasta: Valehtelin kaikille!

Näyttelijä-tanssija Mikko Rasilan, 55, unelmaelämä Espanjan Aurinkorannikolla vaihtui viiden päivän koomaan Costa del Solin sairaalassa.

Lue lisää: Alkoholisoituneen TTK-tuomarin Mikko Rasilan raju kuolinkamppailu kantabaarissaan: Ryyppäsi itsensä koomaan!

Mikko Rasila palaa itkuisena ensimmäiseltä kävelyltään Fuengirolan keskustasta.

– Oli raskasta nähdä entisiä kotikatuja, Mikko sanoo.

Näyttelijä on juuri käynyt ystävänsä Anne Karinokan koiran Lindan kanssa lenkillä. Samalla selvisi sattumalta, missä hän oli menettää henkensä viime kesänä.

– Kävelin tutun baarin ohitse, kun tarjoilija huusi: ”Mikko, Mikko, sinä olet elossa!”

Tarjoilija Maribel Barroso Fernández pelasti viime kesänä toiminnallaan Mikon hengen, kun Mikko sai epilepsiakohtauksen baarin terassilla. Sen jälkeen Mikko oli monta päivää koomassa.

Lue lisää: Pysäyttävä kuva sairaalasta: Koomaan itsensä ryypännyt TTK-tuomari Mikko Rasila heräsi kasvot ruhjeilla – ”En muista mitään!”

Aloitti aamun punaviinillä

Matkataan ajassa hieman taaksepäin ja käydään läpi, miten tunnetusta näyttelijästä, ohjaajasta, tanssijasta, koreografista ja Tanssii Tähtien Kanssa -tuomarista tuli rapajuoppo, jonka lähipiiri oikeastaan vain odotti sydän syrjällään surullista uutista. Mikolle oli tarjottu apua, mutta hän kielsi ongelmansa.

– Osasin huijata, joten valehtelin niin itselleni kuin lähipiirilleni.

Mikon alkoholilla marinoidut päivät alkoivat syksyllä 2015, kun yli 15 vuotta kestänyt parisuhde Markus Ahon kanssa päättyi eroon.

– Vaikka ero ei tullut yllätyksenä, niin se oli sokki. Vaikeinta oli jäädä yksin. Tartuin pulloon, ja aloin dokata, Mikko myöntää.

Lue myös: Kantabaarin tarjoilija pelasti TTK-tuomari Mikko Rasilan hengen – alkoholisoitunut tv-tähti oli tukehtua omaan kieleensä: ”Hengenlähtö minuuteista kiinni!”

Rankka ryyppääminen ei tarkoittanut kymmentä kaljaa. Näyttelijä aloitti päivänsä lähibaarista punaviinillä, tinttasi sitä niin kauan, että sammui siestalle ja jatkoi sitä illalla, kun hän saapui – jos saapui – töihin omaan baariinsa.

– Se oli hirvittävää aikaa. Muistan siitä vain paljon surua ja työtä, että sain pidettyä asiat jotenkin kasassa.

Päästyään alkoholivieroituksesta Mikko on käynyt terapiassa ja AA-kerhossa.

– Ei ole ollut helppoa olla avoin ja kertoa menettäneensä elämän, ihmissuhteen ja työn sekä tunnustaa olevansa alkoholisti, Mikko myöntää.

Lue myös: Koomaan itsensä ryypännyt tv-tähti Mikko Rasila yritti karata sairaalasta: Repi letkut irti – sidottiin sairaalasänkyyn!

Viina vei konkurssiin!

Muutettuaan Espanjaan 2013 Mikko Rasila perusti rakkaansa Markus Ahon kanssa Fuengiarolaan teatteribaarin, Bar Maskin, joka jäi erossa Mikolle. Ensimmäiset puolitoista vuotta se oli menestys, mutta ryyppääminen raiskasi Mikon karisman, ja asiakkaat hylkäsivät niin näyttelijän kuin kuppilan.

– Se pahensi alkoholismiani, koska olen etsinyt hyväksyntää näyttelemisen kautta.
Mikko sai ystäviltään myös taloudellista tukea, mutta taiteilijasta ei ollut liikemieheksi, ja taloudellinen syöksykierre päätyi konkurssiin.

Lue myös: TTK-tuomari Mikko Rasila ryyppäsi itsensä koomaan, mutta jatkaa yhä sosiaalista juomista: Tulen aina olemaan alkoholisti!


Teksti:
Mika Heikkilä
Kuvat:
Mika Heikkilä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!