Hyppää pääsisältöön
Janika Nieminen

Tv-kasvo Janika Niemistä käytettiin kuusivuotiaana seksuaalisesti hyväksi – syytteistä luovuttiin: ”Yritin kertoa tapahtumista niin hyvin kuin pystyin”

Ensitreffit alttarilla —ohjelmasta tuttu psykoterapeutti Maaret Kallio kysyi toissa viikolla viideltä tunnetulta suomalaiselta, mitä he haluaisivat sanoa nuorelle itselleen. Myöhemmin Maaret jakoi haasteen myös sosiaalisessa mediassa.

Ajatus kosketti Janika Niemistä, entistä televisiokasvoa, joka nykyään työskentelee tapahtumatuottajana ja hyvinvointivalmentajana. Janika kertoi, että häntä on lapsena käytetty seksuaalisesti hyväksi. 

TAUSTAA: Tv-kasvo Janika Nimisen avoimena: Minua käytettiin lapsena hyväksi – vaikeni tuskastaan 10 vuotta!

Janika oli vasta kuusivuotias, kun hänelle tuttu aikuinen kosketteli häntä epäsopivalla tavalla. Hyväksikäyttö tapahtui useita kertoja.

- En ollut koskaan nähnyt mitään seksuaalista, joten en yksinkertaisesti vain ymmärtänyt mitä tapahtui. Se oli vain todella outoa. Jossain vaiheessa syytin itseäni, että miksi en tajunnut sanoa ei, tai miksi en kertonut kenellekään.

janikanieminen

- Myöhemmin selvisi, etten välttämättä ollut alueen ainoa lapsi, joka joutui käymään läpi samoja asioita. 

Janikasta kasvoi menevä teini-ikäinen, jolla oli ystäviä ja harrastuksia. Kymmenen vuoden ajan hän kuitenkin käsitteli lapsuutensa synkkää salaisuutta yksin. 16-vuotiaana hän kertoi perheelleen ja tapaus vietiin poliisille. 

Asia ei koskaan edennyt syytteeseen asti, jonka vuoksi Janika pitää tapahtumien yksityiskohdat itsellään. Syyteen kaatumisen syyksi Janika kertoo sen, ettei osannut riittävällä tarkkuudella kuvata vuosien takaisten tapahtumien ajankohtia.

– Se oli mielenkiintoista, sillä jollain tavalla en saanut tapahtumille päätöstä.

Oli aika, kun Janika kipuili anteeksiannon kanssa. Hän koki vaiheen, jossa hän oli pettynyt asian byrokraattiseen käsittelytapaan.

– Yritin kertoa tapahtumista niin hyvin kuin pystyin. Nyt olen kutakuinkin osannut antaa anteeksi. En kuitenkaan unohda sitä koskaan, ja se on aina osa elämääni.

 


Teksti:
Mariama Bah
Kuvat:
pasi murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!