Tuusulan kirveshyökkäys

Tuusulan kirveshyökkäys: Murhayrityksestä epäilty 85-vuotias levitti törkeitä herjalappuja 80-vuotiasta uhrista – ”En ymmärrä, miksi!”

10.08.2019 21:03

Viime keväänä Tuusulaa järkytti tapaus, jossa ikämies iski aamuisella kadulla naapuriaan kirveen hamarapuolella.

Kirveshyökkäyksen uhriksi joutunut 80-vuotias mies jäi henkiin. Hän kertoi poliisille, että oli asunut hyökkääjän kanssa vierekkäisissä rapuissa yli 30 vuotta. Uhri arveli riidan alkaneen alun perin siitä, että hän oli tehnyt lumitöitä.

– Hän oli varmaan harmissaan myös siitä, että vaihdoin aika usein uuteen autoon työmatkojeni takia, ja hän joutui ajamaan vanhalla autolla, uhri kertoi kuulusteluissa.

Koko pitkän naapuruuden aikana miehet eivät puhuneet keskenään kuin korkeintaan kymmenen kertaa.

Lue lisää: Mitä ihmettä idyllisessä Tuusulassa oikein tapahtuu? Ikämies hakattiin vappuaattona kirveellä sairaalakuntoon - uhri makasi tienristeyksessä!

Tuusula
Veriteko alkoi naapureiden vuosien kränästä tässä talossa. Taloyhtiöllä tai muilla asuikkailla ei ole osaa miesten kiistaan.

Epäilty laputti lähitienoot

Uhri ja tämän vaimo kertoivat, että 85-vuotias syytetty oli muutama vuosi sitten alkanut kirjoittaa lappuja, joita oli liimaillut lähialueiden tolppiin, seiniin ja bussipysäkeille.

– Hän kirjoitti ihan meidän omalla nimellä meistä rumia asioita, uhri kertoi poliisille.

Uhrin mukaan lappujen levittely loppui poliisin otettua yhteyden epäiltyyn.

– En ymmärrä vieläkään, miksi hän teki tämän. Omasta mielestäni en ole tehnyt hänelle mitään sellaista, mikä hänen mieltään voisi kaivella, uhri pohti kuulustelussa.

Lue lisää: 84-vuotias yritti murhata naapurinsa kirveellä Tuusulassa – toinen naapuri paljastaa taustoja: ”Hirveitä riitoja!”

Välipäätös: syyllinen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus käsitteli tapausta heinäkuun alussa. Syyttäjä vaati syytetylle vähintään kahdeksan vuoden vankeustuomiota murhayrityksestä.

Oikeus antoi asiassa välipäätöksen, jonka mukaan syytetty on syyllistynyt syytteessä esitettyihin tekoihin.

Tuomio annetaan, kun syytetyn mielentilatutkimus valmistuu.

Lue lisää Tuusulan kirveshyökkäyksestä torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Mia Jussinniemi
Kuvat: Poliisi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!